Dit recept komt van de Wakker Dier Facebook recepten verzameling en heb ik inmiddels al meerdere keren gemaakt. Wat een heerlijke salade en bovendien supergezond. Hieronder enkele foto’s van waar ik de salade mee at als avondeten.
Ingrediënten voor 2 personen
1 krop ijsbergsla
1 blik kikkererwten 400 gram
1 venkel
1 avocado
2 eetlepels tahin
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels citroensap
halve theelepel knoflookpoeder
zwarte peper
grof zeezout
Bereidingswijze
Snijd de venkel in reepjes en de avocado in blokjes. Scheur de ijsbergsla. Meng voor de dressing de olijfolie met de tahin, sojasaus, citroensap en knoflookpoeder. Voeg er naar smaak peper en zout aan toe. Laat de kikkererwten ondertussen goed uitlekken. Doe de sla in een kom, en doe er vervolgens de venkel, avocado en kikkererwten bij. Overgiet daarna met de tahindressing en schep goed door. Bestrooi eventueel nog met wat extra peper.
geen reacties