Spirit Rotterdam

In Rotterdam centrum is De Groene Passage gevestigd:

Mens- en milieuvriendelijk winkelcentrum De Groene Passage, gevestigd in hartje Rotterdam, bied je een breed scala aan artikelen die passen bij een duurzame lifestyle. De Groene Passage is een voor Europa uniek samenwerkingsproject van negen winkels die op mens-, milieu en diervriendelijk gebied samenwerken. Zo kun je voor al je dagelijkse boodschappen terecht bij Gimsel natuurvoedingssupermarkt & -drogisterij, je biologische vlees en vleeswaren haal je bij bio-ambachtelijke slagerij De Groene Weg, alles voor in je woning vind je bij Vanbinnen, voor een ‘eerlijk’ cadeautje stap je binnen bij de Wereldwinkel, voor dat ene speciale boek ga je naar Labyrint, onze nieuwe winkel voor boeken en lifestyle, en een cursus, workshop of volledige opleiding volg je bij het Oost West Centrum en… als je moe maar voldaan bent uitgewinkeld rust je even uit bij het geheel vernieuwde restaurant Spirit -breakfast, lunch & dinner- voor een heerlijke kop koffie of een lekkere biologische maaltijd!

Ik kom regelmatig bij De Groene Passage, meestal voor wat boodschappen bij Gimsel en af en toe bij Spirit, het restaurant. Bij Spirit kun je terecht voor waanzinnig lekker biologisch, vegetarisch en in veel gevallen veganistisch eten. Alles is supervers en zeer smakelijk. Het restaurant is altijd druk, dat zegt eigenlijk al genoeg. Het buffet is een grote verleiding. Vele schalen vol heerlijke gerechten en salades staan uitgestald. Je kunt er voor kiezen om op te scheppen op een bord of een kartonnen doos om mee te nemen. Bij beide opties wordt wat je opschept gewogen bij de kassa: je betaalt dus voor wat je eet. Zoals gezegd, het is prijzig, maar het waard omdat alles zo lekker en vers is. De prijs is momenteel € 19,50 per kilo.

Ik trakteerde mezelf deze week op een schaal en betaalde er € 6,44 voor. Als je dit allemaal zelf zou maken ben je vele malen meer kwijt. Het was smullen! Onder andere aardappel aioli salade, kikkererwten salade, een soort vegan sushi met rooktofu en avocado. Ik zou dit iedere dag wel kunnen en willen eten! Als je eens in Rotterdam bent is De Groene Passage en dan met name Spirit een grote aanrader.

spirit-rotterdam-2

spirit-rotterdam-3

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Simone

  Ziet er heel goed uit allemaal, jammer dat ik er zo ver vandaan woon.

  5 december 2013 at 16:11
 • Reply Suzanne

  Leuk dat je hier een stukje over schrijft.
  Paar weken geleden voor het eerst bij spirit gegeten, was echt heerlijk!

  5 december 2013 at 22:35
 • Reply Sandra

  Dat ziet er heerlijk uit zeg!!

  6 december 2013 at 17:47
 • reageer