Eiloze eiersalade met Kala Namak

Kala Namak, ook wel black salt genoemd, is een goedje dat naar zwavel ruikt waarmee je bijvoorbeeld tofu een ei-achtige geur en smaak mee kunt geven. Ik kocht hier een zakje en heb het inmiddels geprobeerd. Een must have voor vegans die een ei beleving missen. Ook zonder de Kala Namak is deze veganistische salade heerlijk. De bleekselderij geeft een knapperige bite. Erg lekker! De hoeveelheden hieronder heb ik letterlijk overgenomen van het originele recept wat ik hier vandaan heb, maar ik heb naar smaak de hoeveelheden in de salade verwerkt.

eilozeeiersalade-2

eilozeeiersalade-3

eilozeeiersalade-4

eilozeeiersalade-5

Ingrediënten
1 pak tofu
1 cup fijngehakte peterselie
3 stengels bleekselderij
4 tbsp gesnipperde rode ui
1/4 cup fijngesneden augurken
2 tbsp agave
1/2 tbsp rode wijnazijn
1/2 cup (vegan) mayonaise
4 teentjes knoflook
1 1/2 tsp zeezout
1/2 tsp kurkuma
snufje Kala Namak naar smaak

Bereidingswijze
Meng in een schaaltje de augurk, agave en de rode wijnazijn. Verkruimel de tofu in een een grote kom en voeg alle ingrediënten toe en meng het geheel.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Dina

  Klinkt lekker! En wat heb je een leuke blog, de vraag “wat eet je dan wel?” komt mij als mede-veggie heel bekend voor!

  10 januari 2014 at 22:08
 • Reply Melissa

  Ik ben geen vegi, helaas. Na 3 weken vegi zijn viel ik flauw en besloot de dokter dat ik minimum één keer per week toch vlees moet eten. Nu beperk ik me dus tot die éné keer, maximum 3 keer..Toch volg ik je website nu, omdat ik zo mijn lunch die nu voornamelijk bestaat uit bokes met kaas of choco boeiend kan maken!

  11 januari 2014 at 12:06
 • reageer