Appeltaart havermout

Update: vandaag onderstaande versie met rozijnen erbij geprobeerd. Echt heerlijk. Aanrader!

appeltaarthavermout

Geen echte appeltaart natuurlijk, maar de smaken in deze havermout roepen wel die associatie op! Havermout kun je op 1001 manieren smaakvol maken. Met in stukjes gesneden (gedroogd) fruit, geraspte chocolade, kokos, de variaties zijn eindeloos. Vandaag koos ik voor echte herfstige smaken: appel en kaneel.

havermout-appeltaart-4

havermout-appeltaart-1

havermout-appeltaart-2

havermout-appeltaart-3

havermout-appeltaart-5

Ingrediënten
250 ml (plantaardige) melk
40 gram (6 eetlepels) havermout
1 appel (bijvoorbeeld Goudreinet)
(kokos)olie
(kokosbloesem)suiker
kaneel

Bereidingswijze
Bereid de havermout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snij de appel in kleine stukjes. Laat wat (kokos)olie smelten in een pannetje en bak de appeltjes tot ze zacht zijn, strooi er tijdens het bakken wat kaneel over. Doe de havermout in een schaaltje, strooi er wat (kokosbloesem)suiker over heen en voeg dan de gebakken appeltjes toe. Je kunt ook rozijntjes toevoegen voor een echt appeltaart-a-like effect!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Suzanne

    Mmmmm ziet er lekker uit. Ga ik ook maar eens proberen. En van dit recept denk ik echt huuh ben ik daar zelf niet op gekomen 😉

    6 november 2013 at 16:22
  • Reply Sandra

    Klinkt lekker!

    6 november 2013 at 19:51
  • Reply Sas

    Oh dat ziet er heerlijk uit. Vind het wel wat apart klinken 😉

    19 januari 2014 at 16:32
  • Reply daphne vissers

    Vanmorgen gemaakt…heerlijk!!! Echt een herfstontbijtje ☺Ik heb in stukjes gedroogde vijg toegevoegd bij gebrek aan rozijntjes…

    26 oktober 2014 at 10:13
  • reageer