Handige keukenhulpjes

In deze post laat ik een aantal handige en/of tijdsbesparende apparaten en spulletjes zien, waar ik veel gebruik van maak in de keuken. Aanraders dus! Waar kun jij niet zonder in de keuken?

handigekeukenhulpjes

1. In veel recepten die ik online tegenkom wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten inhoudsmaten die aangeduid worden in cups. Bij Albert Heijn kocht ik inmiddels alweer een paar jaar geleden dit lichtblauwe setjes met maatcups. Ik gebruik ze regelmatig en ondanks dat ik ze ook al vaak in de vaatwasmachine heb laten meedraaien zie ze er nog als nieuw uit.

2. Hetzelfde geldt voor dit setje rode maatlepels van Albert Heijn die de exacte hoeveelheden afmeten wanneer in recepten wordt gevraagd om bijvoorbeeld een tablespoon. Ook dit product ziet er na intensief gebruik nog als nieuw uit.

3. Ik kook vaak extra veel, zodat ik de restjes in de koelkast en/of vriezer kan bewaren om later op te warmen als makkelijke maaltijd. Deze vershoudbakjes met deksel van de Hema zijn ideaal. Ze zijn goedkoop, slechts € 2,50 voor 5 stuks en ze kunnen na gebruik gewoon in de vaatwasmachine. Ze zijn ook geschikt voor de diepvries en magnetron.

4. Met de spiralizer maak je in een letterlijke handomdraai bijvoorbeeld ‘spaghetti’ van een courgette of slierten komkommer. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasmachine. Kijk hier wat ik er zoal voor gerechten mee maak. Onder andere hier te koop.

5. Sinds ik eet en drink volgens de Broodbuik principes, vervang ik brood door alternatieven. Wafels is er daar één van. Met dit apparaat bak ik heerlijke wafels op basis van bijvoorbeeld quinoameel of amandelmeel. Dit apparaat is goedkoop in aanschaf en makkelijk schoon te houden. Het doet wat het moet doen: smakelijke wafels bakken. Enig minpuntje is dat de zilverkleurige buitenkant van het apparaat tijdens gebruik ook gloeiend heet wordt. Dat is dus even oppassen, maar verder vind ik dit apparaat een aanrader en maak er regelmatig gebruik van!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Daniëlle

    Ik wil zo graag een spirooli! Ik heb alleen geen vaatwasser en ben bang dat het een beetje een gedoe is met schoonmaken….

    17 maart 2014 at 23:38
  • reageer