Eetdagboek #12

Maandag 20 november 2017
Een drukke dag vandaag: voor de lunch heb ik dan ook weinig tijd. Gelukkig kun je met maar een paar ingrediënten al een heerlijk broodje maken. Ik haal bij de supermarkt een broodje, hummus en avocado. Heel lekker met wat peper en zout er op en klaar! Voor wat extra vitamines drink ik er een kant en klare smoothie bij.

Dinsdag 21 november 2017
Vanavond heb ik ook weinig tijd, maar wel enorme trek. Ik heb zin in iets lekkers, iets dat snel klaar is en niet teveel moeite kost. Het wordt pizza! De bodem is een kant en klare uit koeling in de supermarkt en ik beleg ‘m met pesto (een versie zonder kaas uiteraard), olijven, paprika, champignons en plantaardige geraspte kaas. Even een kwartiertje in de oven en smullen maar.

Woensdag 22 november 2017
Dit is mijn favoriete vegan melkchocolade, deze is zo geweldig lekker. Met hele hazelnoten er in, I love it! Te koop bij onder andere Ekoplaza. Wel prijzig, maar voor zo af en toe moet kunnen.

Ik eet een stukje er van en verwerk de rest in supergoed gelukte blondies. Recept volgt!

Donderdag 23 november 2017
Tussen de middag eet ik deze lekkere burrito met spinazie en zoete aardappel. Het recept komt hier vandaan.

Vanavond eten we bij de Beren. De huidige seizoensburger is namelijk vegan! Lees hier de review.

Vrijdag 24 november 2017
In de ochtend neem ik een superlekkere ontbijtmuffin met banaan bij de koffie. Bekijk het recept hier.

Vandaag is het Black Friday! Grappig hoe deze traditie die overgewaaid is vanuit Amerika hier nu zo hot aan het worden is. In Rotterdam zijn de meeste winkels in de binnenstad geopend tot 23.00 uur. Na het winkelen schuiven we aan bij een favoriet, Spirit in de Groene Passage. Vegetariërs kunnen er zonder ook maar ergens op te hoeven letten opscheppen op het buffet. Veganisten hebben ook ruim keus, er wordt per gerecht duidelijk aangegeven of het dierlijke ingrediënten bevat of niet. En ook erg fijn: je betaalt voor wat je opschept, je bord wordt gewogen bij de kassa.

Zaterdag 25 november 2017
Een rustige dag vandaag waar een lekker ontbijtje bij hoort: havermout met sojamelk, dadels en amandelen. Eenvoudig maar een heerlijk begin van de dag!


Zondag 26 november 2017
’s Middags bezoeken we museum Boijmans van Beuningen hier in Rotterdam. Wat ontzettend cool, het hele menu van het restaurant is momenteel plantaardig gemaakt in verband met het thema van de tentoonstelling die er nu is. Yay! Helaas wel tijdelijk maar hee: wat een mooi initiatief. Lees hier de uitgebreide review.

Dinsdag 28 november 2017
Vandaag maak ik deze super goedgelukte vegan havermout plaatkoek met aardbeienjam. Kijk hier voor het recept!

Ook maak ik deze falafel van zoete aardappel. Ik vind ‘m…mneh. Wel okay, maar niet wow. Ook Fabien vindt ‘m niet super. Dus blijft ’t bij hem hier showen, maar verder niet. Alleen 100% yummy goodness recepten komen hier op wateetjedanwel.nl! 🙂

Movietime! Vanavond gaan we naar de bioscoop. Daar kun je ook prima terecht voor wat lekkers als veganist, je moet alleen even weten wat je wel en niet ‘mag’. De bioscoop waar wij zijn, de Euroscoop in Schiedam heeft snoep dat je zelf kunt scheppen. Wist je dat Dragibus, de gekleurde snoepjes op de foto geschikt zijn voor veganisten? En wil je iets lekkers in een bioscoop waar je verpakte snoep en snacks kunt kopen, kun je onder andere kiezen uit Skittles, Oreo koekjes en Pringles naturel en paprika! Veganisme is echt niet zo afzien als veel mensen denken. En nog even over die bioscoop: wow. Wat een prachtige! En stil nu joh, niet normaal. We zaten als enigen in de zaal! Het lijkt wel of niemand van deze nieuwe cinema af weet. Daar komt vast verandering in, maar voor nu is het genieten van de rust. En je kunt tot januari gratis je auto parkeren in de garage. No spon hoor, gewoon een tip. 🙂

Donderdag 20 november 2017
Ik eet vanavond alleen en heb toch ineens zo’n trek in Poké Bowl! Kijk hier voor een soortgelijk recept dat ik eerder maakte. Zo lekker!

Zaterdag 2 december 2017
Vanavond maak ik stamppot andijvie. Ik doe daar dan meestal in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes door, die hebben een bite die me doet denken aan spekkies en ook de zoutige smaak. En daarnaast een beetje fijngesnipperde rode ui, ook zo lekker!

Dinsdag 5 december 2017
Yummy! Dit is lekker! Dit recept voor gevulde kool met paprika’s komt uit het blad Simply You van supermarkt Carrefour, die ik een tijd terug uit België had meegenomen. Hier kun je het recept bekijken. Superlekker!

Woensdag 6 december 2017
Lekker, een tosti! Ik maak ‘m met de cheddar kaas van Vegan Deli. Er kwamen behoorlijk wat reacties op van mensen die deze kaas heel vies vinden. Snap ik: zo uit het pakje is ook niet mijn ding. Maar gesmolten: heerlijk! Ik gebruikte deze eerder al in deze vegan kaassoufflés.

’s Middags bak ik speltbrood. Hartstikke makkelijk, zonder broodbakmachine: gewoon in de oven! Ik probeer een sneetje met pindakaas. Smullen! Het recept van het brood volgt binnenkort.

In de namiddag heb ik een afspraak bij de kapper, waar van alles onder 1 dak is. Ideaal: terwijl de haarverf in trekt, krijg ik een pedicure. En terwijl de verf wordt uitgewassen mijn nagels gelakt. Ideaal! Het is inmiddels een beetje traditie dat ik na zo’n kapperszit, wat een lánge is in mijn geval: 2 tot 3 uur zeker wel dat ik daarna eten haal bij Spirit. Fabien komt naar de stad en aangezien hij ook dol is op het eten daar eten we samen. Heerlijk!

Donderdag 7 december 2017
Vanavond eten we weer buiten de deur. We gaan een pizza eten bij de Pizzabakkers! Heerlijke pizza’s hebben ze daar, met een heel dunne bodem. Er staan geen specifiek veganistische pizza’s op de kaart, maar wel kunnen ze een pizza veganizen voor je, door de kaas weg te laten en er extra olijven op te doen. Hij was weer heerlijk!

Zaterdag 9 december 2017
Vandaag gaan we naar Hoog Catherijne in Utrecht: het grote overdekte winkelcentrum. Wat is het daar mooi geworden! We lunchen met een heerlijke maaltijd bij SLA. Eindelijk, ik wilde hier al zo lang een keer heen!

Na een rondje stad (koud!) en heerlijk winkelen in het winkelcentrum eten we in de namiddag bij LEON. Lees de review hier en kijk in het artikel ook hoe jij 15% korting krijgt op je maaltijd bij LEON!

Zondag 10 december 2017
Vandaag ga ik in mijn uppie even Den Haag in. Achteraf heb ik daar spijt van als haren op mijn hoofd: door de hevige sneeuwval bleek het niet zo makkelijk te zijn om thuis te komen met het OV als ik gewend ben. Als lunch eet ik een heerlijke samosa broodje bij Ekoplaza. Die zijn zo waanzinnig lekker. Mocht je niet weten wat dat is: samosa is een Indiaas broodje gevuld met in dit geval aardappel, wortel, ui, erwten en koriander. Precies wat ik nodig had tijdens het winkelen door.

Ik hield het echter al snel voor gezien: terug naar het station. Daar kocht ik bij AH to go nog wat lekkers voor onderweg: het werden deze super lekkere Time Out granenbiscuits.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Eveline

    Hee! Leuke blog! Welke wraps heb je gebruikt voor de zoete aardappel-spinazie wraps?

    24 december 2017 at 00:46
    • Reply Suzanne

      Dank je wel! Ik heb hier maïs tortilla’s voor gebruikt, maar je kunt elke soort tortilla wrap naar keuze gebruiken.

      27 december 2017 at 13:46

    reageer