Poké bowl

Heb je wel eens gehoord van het gerecht genaamd poké bowl? Voor mij was het tot afgelopen zomer nieuw, tot ik er mee kennis maakte in de eerste poké bowl bar in Rotterdam. Wat een heerlijke uitvinding! Poké bowl (het heeft niets met Pokemon te maken) is een Hawaiiaans gerecht met als basis rijst en blokjes verse rauwe vis en groenten. Natuurlijk kies ik voor een vega optie waarbij de vis vervangen wordt door tofu. Deze bowl is geïnspireerd op de versie die ik at bij Pokébowl. Ben je eens in Rotterdam, dan is een bezoekje het absoluut waard. Het is vlak bij de Markthal gelegen en heel dichtbij de Groene Passage, waar je ook een heerlijke hapje kunt eten bij het vega(n) buffetrestaurant Spirit. Anyway, dit is hoe je de vega Poké bowl zelf thuis kunt maken!

Ingrediënten
kleefrijst * of gewone rijst
maïs
zeewier salade (bij AH gekocht)
bosuitjes, in ringetjes gesneden
blok tofu naturel
olie om te bakken
edamame boontjes **
geraspte wortel
avocado
gedroogde gebakken uitjes
vegan mayonaise
sriracha
zwarte sesamzaadjes

* ik kocht dit bij de toko, het is ook wel bekend als ketanrijst
** deze kun je vers kopen maar tegenwoordig ook in blik van Bonduelle

Bereidingswijze
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij het blok tofu in blokjes en bak deze in wat olie in een koekenpan rondom bruin. Meng de mayonaise met wat sriracha. Verdeel de rijst, groenten en tofu in een kom. Doe er wat van het mayonaise-sriracha mengsel over en bestrooi met de uitjes en sesamzaadjes.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer