LEON Naturally Fast Food: review én korting voor jou!

Bij fast food denk je waarschijnlijk als eerste aan hamburgers, friet en andere vette snacks. Een snelle hap tussendoor, want weinig tijd of zin om te koken. Snel snel snel onderweg en dus maar ongezond. Dat moest anders, vonden de oprichters van de keten LEON: ze bedachten het concept Naturally Fast Food wat een ware revolutie is in de fastfoodwereld. Misschien ken je LEON van de 2 vestigingen op Schiphol. Sinds kort kun je ook aanschuiven in het nieuwe filiaal in Utrecht en wat mij betreft stopt het niet daar! 

De vraag naar gezonde opties voor fast food groeit. De oprichters van LEON hebben als missie om het voor iedereen mogelijk te maken om goed te eten en dat dan ook in elke stad van enig formaat. In Engeland en dan voornamelijk in Londen vind je maar liefst 50 vestigingen. In Nederland op dit moment dus 3 en de komende jaren komen er 20 restaurants bij in Zweden en Noorwegen en zal ook Amerika kennis gaan maken met LEON.

Wat maakt LEON bijzonder?
Het menu is gebaseerd op mediterrane ingrediënten, maar samengesteld met lokale producten. De maaltijden bevatten voornamelijk groenten, er wordt zo min mogelijk gebruikt gemaakt van zout en suiker. Waar mogelijk zijn de ingrediënten biologisch, betaalbaar én altijd met veganistische, zuivelvrije en glutenvrije opties.

Ik hartje LEON
Je kon er al eerder over lezen hier op wateetjedanwel.nl: ik ben dol op LEON en ben heel blij dat er nu ook in Utrecht een vestiging is. Ik ben dol op het concept, goed eten voor een goede prijs en je kunt er als vegan prima terecht.

Hoog Catherijne
De vestiging in Utrecht is gevestigd in Hoog Catherijne, het grote overdekte winkelcentrum dat grenst aan de binnenstad en aan het station. Ik kom er graag, zeker nu het zo mooi verbouwd is. Met de trein is het heel goed bereikbaar en ook kun je je auto prima kwijt in de grote parkeergarage. Fabien en ik maakten er een dagje van!

LEON
Tijdens zo’n dagje is het soms best even zoeken naar een geschikte plek om te lunchen of dineren. Dit keer hoefden we dat niet van te voren uit te zoeken: bij LEON staat er altijd een veganistische optie op het menu. Het gloednieuwe filiaal dat pas een paar maanden open is ziet er prachtig uit.

De inrichting is veel ruimer van opzet dan die ik ken van Schiphol en het meubilair heeft een luxere uitstraling.

Het oogt knus: aan de wanden hangen ingelijste foto’s. Een medewerkster legt uit dat dit privé foto’s zijn van zowel het personeel als familie van de oprichters. Wat ontzettend leuk!

En dit vond ik sympathiek en superhandig, zeker wanneer je onderweg bent: je kunt er je telefoon opladen in de stopcontacten aan de muur, waar ook een usb ingang ingebouwd zit.

Ideaal voor een snelle gezonde hap
Hier kun je terecht voor een snelle hap die tegelijk hartstikke goed voor je is. Je kunt kiezen uit verschillende salade’s, verantwoorde burgers, wraps, bijgerechten en mijn favoriet: de big hot boxes.

Ik koos de sweet potato & cauliflower curry. SO GOOD! Je kunt de maaltijd opeten in het restaurant maar het ook to-go meenemen. Ideaal om later thuis op te warmen en van te genieten: zo veel beter voor je dan een magnetron maaltijd en dat proef je ook gewoon.

Koffie
Iemand tipte me van te voren om zeker ook een koffie te proberen bij LEON. Gelukkig, ook vegans kunnen er genieten van een cappuccino want die kan naar wens gemaakt worden met sojamelk! Wow, serieus: inderdaad. De koffie is echt heel erg goed. Het is gemaakt van fairtrade organic arabica bonen en lékker.

Korting
Ben je binnenkort op Schiphol of Hoog Catherijne? Ga dan zeker even langs LEON. Neem van mij aan: you’re gonna love it. En als je dat voor 31 december 2017 doet krijg je op vertoon van dit artikel 15% korting op je bestelling! Laat je me nadien weten wat je hebt gegeten/gedronken en wat je er van vond? Vind ik leuk!

Meer informatie?
Kijk voor locaties, openingstijden en het menu op de website van LEON.

Dit artikel is in samenwerking met LEON geschreven.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer