Ontbijtmuffins met banaan

Deze muffins zijn ideaal voor een goede start van de dag bij weinig tijd. Ze geven je energie en smaken heerlijk. Maak er meteen een heleboel, prima te bewaren in de koelkast! 

Ingrediënten voor 12 stuks
4 rijpe bananen
2 1/2 cup/240 gram havermout
1/2 cup/50 gram kokosbloesemsuiker
1/4 cup/60 ml. pindakaas
1/4 cup/30 gram walnoten
1/4 cup/30 gram cacao nibs of fijngehakte pure chocolade
2 tablespoons/20 gram gebroken lijnzaad + 6 tablespoons/75 ml. water
1 tablespoon/15 gram bakpoeder
1 teaspoon vanille extract
1 teaspoon appelciderazijn
1/2 teaspoon zout

Benodigdheden
muffinvorm, liefst van siliconen. Omdat ik maar 1 vorm voor 6 stuks heb gebruikte ik voor de rest van het beslag een repen-vorm. Ook prima!

Bereidingswijze
Maak een ‘lijnzaadei’ door het gebroken lijnzaad te mengen in een schaaltje met het water. Laat 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 200 gram havermout in een keukenmachine helemaal fijn. Meng dit met de rest van de havermout, suiker, bakpoeder en zout. Prak 3 bananen fijn en doe deze in een aparte kom. Meng met de pindakaas, appelciderazijn, vanille extract en het lijnzaad mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer door elkaar tot er geen klontjes meer zijn. Snij de overige banaan in halve plakjes en voeg dit toe aan het mengsel. Verdeel het mengsel over de muffinvorm en bak voor 35-40 minuten in de oven.

Bron recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer