Sinaasappel truffels

Heel verantwoorde truffels van pure chocolade met een gehalte van 80% cacao en sinaasappel. Heerlijk én heel geschikt als lekker zelfmaak-cadeautje om weg te geven. Doe ze in een mooie doosje, eventueel handgeschreven recept erbij zoals ik hier eerder deed en wedden dat dat in de smaak zal vallen? 

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
25 gram chiazaadjes
60 ml. vers sinaasappelsap
85 gram amandelen en extra als topping
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
200 gram medjool dadels
45 gram geraspte kokos
2 eetlepels cacaopoeder
150 gram pure chocolade van 80% cacao (hoe hoger, hoe beter!)

Bereidingswijze
Meng de chiazaadjes en sinaasappelsap en zet apart. Meng de amandelen in de keukenmachine tot ze grof gemalen zijn. Voeg het chiazaadjes mengsel toe, de sinaasappelschil, dadels, kokos en cacaopoeder en meng. Draai gelijke balletjes van het mengsel. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en leg een vel bakpapier op een bakplaat of groot bord. Doop de balletjes met behulp van 2 vorken in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Hak wat amandelen in stukjes en bestrooi de truffels ermee. Bewaar tot twee weken in de koelkast.

De chocolade die afgebeeld is op de foto hierboven is van Albert Heijn en heb ik opgestuurd gekregen om te proberen. Ik ben hier niet voor betaald.

Nog meer DIY cadeautips? Kijk eens hier of klik op de afbeelding hieronder voor meer ideetjes!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer