Vegan kaassoufflés op 2 manieren

Onlangs kreeg ik de vraag of ik eens vegan kaaskroketten of kaassoufflés wilde maken. Ik kreeg er meteen trek in: kaassoufflés, die heb ik sinds ik de vegan switch maakte in april dit jaar niet meer op! Daarvoor ook al een poosje niet meer trouwens, omdat ik geen kaas met stremsel meer at. Maar goed, missie vegan kaassoufflés is goed geslaagd! Ik heb twee versies geprobeerd, een traditionele met bladerdeeg en een versie op basis van brood. Ik vind ze allebei erg lekker, maar versie met 1 met bladerdeeg is favoriet. Probeer ze vooral allebei! 🙂

Ben je nog op zoek naar een goeie frituurpan? Kijk dan eens naar dit artikel dat ik alweer jaren geleden schreef over de pan die ik gebruik. Nog steeds heel tevreden mee. Kost weinig en werkt prima!

VERSIE 1 MET BLADERDEEG
Ingrediënten
diepvries bladerdeeg *
vegan plakjes kaas **
maïzena
paneermeel
olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

* Koopmans original is sinds kort veganistisch!
** ik gebruikte deze vegan cheddar kaas die je onder andere bij Ekoplaza kunt kopen

Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en leg op 1 helft wat cheddar kaas, maar laat de randen vrij. Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg. Strooi een laagje paneermeel in een diep bord. Maak van de maïzena met wat water een papje. Bestrijk met een bakkwastje de kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel. Frituur voor een minuut of 2 tot de kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd!

VERSIE 2 MET BROOD
Ingrediënten
bruin casinobrood
vegan plakjes kaas *
maïzena
paneermeel
olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Bereidingswijze
Snij de korstjes van het brood. Rol het brood vervolgens zo plat mogelijk met een deegroller, of als je die niet hebt met een lege wijnfles bijvoorbeeld. Snij het brood doormidden en beleg één helft met kaas, laat de randen vrij. Leg de andere helft er op en druk de randen goed aan met een vork.Maak van de maïzena met wat water een papje en strooi een laagje paneermeel in een diep bord. Bestrijk met een bakkwastje het brood in met het papje en haal vervolgens door de paneermeel. Frituur kort: zodra ze donker beginnen te kleuren, haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

* ik gebruikte deze vegan cheddar kaas die je onder andere bij Ekoplaza kunt kopen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer