Koekjes met abrikozen en cranberry’s

Dit zijn heel lekkere koekjes met gedroogde abrikozen en cranberry’s. En natuurlijk zijn ze vegan! 

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
190 gram zelfrijzend bloem
100 gram havermout
1 tablespoon/15 gram rietsuiker
100 gram gedroogde abrikozen
75 gram gedroogde cranberry’s
40 gram geraspte kokos
120 gram vegan margarine (bijvoorbeeld plantenmargarine van het AH huismerk)
60 ml. agave siroop
1 teaspoon vanille extract

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten behalve de margarine, agave siroop en vanille extract in een grote kom. Smelt de margaine in de magnetron of in een steelpan. Voeg de agave siroop en vanille extract hier aan toe en meng. Schenk het bij het droge mengsel en meng alles goed door elkaar. Rol balletjes van het deeg, dit gaat het beste wanneer je je handen steeds even nat maakt onder de kraan en leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak de koekjes voor een minuut of 10 in de oven. Ze komen zacht uit de oven, maar worden harder wanneer ze afkoelen.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Merel

    Wat voor soort margarine gebruikt je voor dit recept? Zo’n hard blok wat net zo verpakt is als roomboter, vloeibare of een kuipje wat je ook gebruikt om op brood te smeren?

    13 oktober 2017 at 08:54
  • reageer