Vegan in de supermarkt #7

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!  
Aldi vegetarische Turkse pizza’s
Aldi heeft er weer een vegan product bij: Turkse pizza’s! Deze pizza’s kun je vinden bij de gewone pizza’s op de diepvriesafdeling en zijn verpakt per 3 stuks. Ze zijn heel fijn geprijsd voor € 2,99. Maar zijn ze ook lekker? Ik probeerde het uiteraard uit.

Het antwoord is: ja! De pizza is heel smakelijk en makkelijk op te rollen. Nog lekkerder wanneer je ‘m vult met bijvoorbeeld ijsbergsla, tomaat, komkommer en knoflooksaus. Die maakte ik zelf heel eenvoudig door wat vegan mayonaise (bijvoorbeeld Mayolijn van Remia) te verdunnen met wat water en vervolgens te mengen met peterselie, versgeperste knoflook en wat zwarte peper.

Jean Bâton vegan mayo
Vorige week kwam ik deze veganistische mayonaise tegen bij Albert Heijn. Niet verstopt bij andere veganistische, biologische, glutenvrije, suikervrije of ‘andere’ producten: nee. Gewoon tussen de andere mayo’s! Nice! Ik kocht een potje en heb ‘m geprobeerd. Deze mayonaise is anders dan bijvoorbeeld de Mayolijn van Remia. Van deze mayo moet je houden, eerlijk is eerlijk. Het is meer een zurige mayo soort die je vooral in België veel tegenkomt. Ik vind het lekker. Niet altijd en niet overal bij, maar soms heb ik er meer trek in dan een romige variant. Echt voor de liefhebber dus. Een pot met 235 gram kost € 1,79.

En lees even het achteretiket. Goeie boodschap over voedselverspilling.

IKEA smoothies
Niet letterlijk uit de supermarkt, maar zo tof dat ik ‘m toch wilde opnemen in deze rubriek. Fabien kwam hier mee thuis: twee flesjes met plantaardige smoothies van IKEA! Hij kwam ze tegen en weet dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe veganistische producten, nou als dat geen liefde is. Op het schap van deze smoothies (en op de website) staat vermeld: BEVAT GEEN DIERLIJKE INGREDIËNTEN, EEN GOEDE KEUZE VOOR VEGETARIËRS EN VEGANISTEN. De flesjes zijn al langer te koop zag ik na wat googlen, maar ik had ze dus nooit eerder gezien. Er zijn twee smaken verkrijgbaar en op het moment dat ik dit schrijf heb ik net de gember geprobeerd. Die is echt heerlijk. Naar de andere ben ik ook benieuwd, zeker nadat ik net een reactie op Facebook las van iemand die schreef dat het op Fristi lijkt. De flesjes bevatten 250 ml. en kosten € 1,60 per stuk. Leuk extraatje: de sticker laat makkelijk los, waarna je het flesje kunt hergebruiken als vaasje!

AH Basic croissants
Sinds kort zijn deze croissants van het huismerk van Albert Heijn veganistisch! Voorheen zat er vitamine D in dat uit schapenwolvet werd gehaald, nu is dat vervangen door plantaardige middelen.

Koopmans bladerdeeg original
Ook Koopmans heeft de receptuur veranderd, de vitamine D uit wolvet er uit gehaald en daardoor is het diepvries bladerdeeg nu veganistisch!

Ik heb er al iets mee gemaakt: vegan kaassoufflé’s!

Jumbo Veggie Chef vega en vegan producten
Jumbo heeft het vleesvervangers assortiment uitgebreid met een aantal nieuwe artikelen. Deze lijn heeft de naam Veggie Chef gekregen en bestaat uit zowel vegetarische als veganistische artikelen.

Ik kocht het veganistische gehakt en de falafel. Ik had op een groter aanbod gehoopt bij mijn Jumbo (centrum van Rotterdam), want ik zag op de website meer vegan producten. Wie weet heeft jouw Jumbo deze wel! Het gehakt kost € 2,29 voor 175 gram. De falafel kost ook € 2,29. voor 200 gram. Deze heb ik inmiddels geprobeerd in een saus over spaghetti. Prima gehakt, niet heel bijzonder. De falafel moet ik nog proberen maar daar verwacht ik hetzelfde van: prima, niet bijzonder. Jammer dat de andere spannendere vegan producten zoals krokante schnitzels en pulled veggie niet opgenomen zijn in het assortiment bij de Jumbo waar ik meestal kom!

Punselie’s stroopkoekjes
Deze bestaan al langer en ken je vast: de stroopkoekjes van Punselie’s. Maar wist je dat deze heerlijke koekjes vegan zijn? Dat verwacht je toch niet?

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Mevrouw Marloes

  Heeeeeeel blij met die turkse pizza! Die ga ik meteen morgen zoeken bij de Aldi.

  12 oktober 2017 at 17:48
 • Reply Stephanie

  Ik vind dit altijd een van de leukste artikelen. Verheug me op deel 8!

  21 oktober 2017 at 11:15
 • reageer