Vegan in de supermarkt #68

Deel 68 van deze populaire serie waarin ik deel welke (voor mij) nieuwe vegan producten ik tegen ben gekomen in de supermarkt. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de Aziatische supermarkt!

Future Farm plantaardige vleesvervangers

Bij Jumbo Foodmarkt kwam ik nieuwe plantaardige vleesvervangers tegen van het merk Future Farm. Ik kocht de worsten en gehaktballetjes om te proberen. De worsten heb ik als eerste geprobeerd en zowel ik als mijn vriend Fabien vinden dit één van de lekkerste vleesvervangers die we tot nu toe geprobeerd hebben. Een uitgebreide vegan taste test volgt nog, maar voor nu alvast: de worsten hebben een heel realistisch velletje dat ‘knakt’ en het is heel goed gekruid. Heel erg lekker!

De gehaktballetjes heb ik nog niet geprobeerd.

Ingrediënten worsten: water, plantaardig eiwit (14% getextureerd SOJA-eiwit, 2% geïsoleerd SOJA-eiwit, 0,5% erwteneiwit, 0,5% kikkererwtenmeel), kokosvet, gemodificeerd voedingszetmeel, natuurlijk aroma, zout, ui, kleurstof (bietenpoeder ), suiker, specerijen, knoflook, witte peper, stabilisator (methylcellulose), verdikkingsmiddel (carrageen), voedingszuur (ascorbinezuur).

Ingrediënten gehaktballetjes: water, plantaardig eiwit (16% getextureerd soja-eiwit, 2% geïsoleerd soja-eiwit, 0,5% erwteneiwit en 0,5% kikkererwtenmeel), kokosvet, gemodificeerd voedingszetmeel, ui, zout, dextrose, kleurstof (bietenpoeder) , stabilisator (methylcellulose), natuurlijk aroma.

Prijs: € 3,75 per verpakking bij Jumbo Foodmarkt

Zainab saoto soep

Van het merk Zainab kwam ik op de diepvriesafdeling vegan saoto soep tegen. De soep is diepgevoren en is verpakt in een beker waar je 300 ml. kokend water bij moet doen. Even laten staan, roeren en klaar. Ik heb het geprobeerd en vond het okay.

Verse zelfgemaakte saoto soep is natuurlijk veel lekkerder, kijk hier voor het recept. Maar voor een snelle opkikker is dit wel een leuke optie om in de vriezer te hebben. De smaak is wat mild en de aardappelsticks zijn heel zompig en zacht, wat jammer is. Leuk om geprobeerd te hebben maar wat mij betreft niet snel voor herhaling vatbaar.

Prijs: € 2,85 bij Jumbo Foodmarkt

Zainab vegan roti rol

Hierover werd ik getipt door een volger op Instagram. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ben benieuwd!

Prijs: € 1,99 bij Jumbo Foodmarkt

Zainab vegan snacks

Van hetzelfde merk kocht ik ook deze vegan snacks, bestaande uit samosa, falafel, mini bara en ui pakora. Ook deze heb ik nog niet geprobeerd, hou Instagram in de gaten!

Prijs: € 3,05 bij Jumbo Foodmarkt

Voilá wortel cake mix

Deze mix voor wortel cake kwam ik tegen bij Albert Heijn. Ik laat ‘m hier zien in deze rubriek, maar zelf kopen zal ik niet snel doen. Om heel eerlijk te zijn vind ik het nadat ik de ingrediënten bekeek gewoon heel duur tarwemeel. Je moet er zelf nog best veel aan toevoegen zoals walnoten, rozijnen en poedersuiker. Ingrediënten die ik bij een mix als deze al hierin mee verpakt zou verwachten!

Prijs: € 2,49 bij Albert Heijn

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, kruiden en specerijen, bakkerszout, rijsmiddelen: E450, E500.

Vivera plantaardige kipstukjes

Deze plantaardige kipstukjes van Vivera hebben een vernieuwde receptuur en verpakking. Ik ga ze proberen in een maaltijd met udon noodles, hou Instagram in de gaten!

Ingrediënten: 80% gerehydrateerde soja- en tarwe-eiwit, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose), natuurlijke aroma’s, azijn, tarwezetmeel, citrusvezels, water, zout, maltodextrine, ijzer, vitamine B12.

Prijs: € 2,75 bij Albert Heijn

Vivera gerookte tofu

Deze gerookte tofu van Vivera heeft een nieuwe verpakking. Lekker door roerbakgerechten of deze pasta bijvoorbeeld.

Ingrediënten: 61% sojabonen, water, zeezout, stabilisator [calciumsulfaat], gekarameliseerde suiker, beukenhoutrook.

Prijs: € 2,99 bij onder andere Albert Heijn

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer