Vegan saoto soep

Onlangs kreeg ik een potje vegan kippenbouillon opgestuurd om te proberen. Ik was al bekend met deze bouillon en vind ‘m zo lekker: ideaal voor het veganizen van gerechten waar oorspronkelijk kip in zit! Ik bedacht me dat ik nog geen vegan versie van saoto soep had gemaakt. Hoogste tijd voor vegan saoto soep dus! 

Toen ik nog vegetariër was maakte ik af en toe saoto soep. Daar gebruikte ik dan een kant en klare basis voor. En Quorn stukjes en gekookte eieren. Dat kan nu ik veganist ben niet meer. Leuk: een mooie uitdaging om een plantaardige versie te maken. En dat is heel goed gelukt. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat!

Ingrediënten voor saoto soep voor 4 personen

* deze zitten al in de saoto soep garnering mix maar ik vind het lekker om er wat extra bij te doen, dit is natuurlijk naar smaak!

Bereidingswijze

 • Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren van het citroengras en kneus de stengels met de achterkant van een mes. Snij in stukken. Schil de gember en snij in dikke plakken. Verhit wat olie in een soeppan en bak de stukjes citroengras en gember voor een paar minuten. Voeg dan het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 minuten zachtjes koken.
 • Bereid intussen de vermicelli noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
 • Laat de tofu uitlekken, snij het in 8 gelijke plakken en bestrijk aan beide kanten lichtjes met wat olie. Verhit een grillpan en bak de plakjes tofu aan beide kanten goudbruin en tot er grillstreepjes ontstaan.
 • Schep de stukjes citroengras en gember uit de soep. Bak de kipstukjes enkele minuten in wat olie in een koekenpan en voeg deze toe aan de soep.
 • Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Verwijder de uiteinden van de peultjes en verwijder eventuele draden. Voeg de peultjes toe aan de soep en kook ze een minuut of 5 mee samen met de reepjes Chinese kool.
 • Verdeel de noodles, peultjes, taugé en plakken tofu over 4 kommen. Schenk de soep erbij. Garneer met de gebakken uitjes, saoto soep garnering en serveer met emping.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Asja

  Bedankt voor het recept! Ik heb deze gisteren gemaakt en gelijk met dubbele hoeveelheden zodat we hier nog een paar keer van kunnen eten Het was heerlijk!
  Denk je dat ik het ook in zou kunnen vriezen voor een volgende keer?

  6 april 2020 at 12:26
 • reageer