Paastaartjes met abrikoos

Leuk en lekker voor Pasen: bladerdeegtaartjes met marsepein en abrikoos. 

Ik wilde eigenlijk een soort taartjes maken met een knipoog naar spiegeleieren, maar toen besefte ik me ineens dat ik nog een konijnenvorm heb. Daar maakte ik vorig jaar deze koekjes mee. Heb je niet zo’n vorm kun je ook prima met een mes zelf vormen snijden.

Ingrediënten

  • diepvriesbladerdeeg (bijv. Origineel van Koopmans is vegan)
  • marsepein, kijk hier voor het supersimpele recept
  • beetje plantaardige melk om te bestrijken
  • abrikozen helften, vers of uit blik
  • abrikozenjam

Benodigdheden

  • uitsteekvorm of mes om zelf vormen mee uit te snijden
  • bakpapier
  • bakkwastje

Bereidingswijze

Maak de marsepein. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht. Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek vormen uit de bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid een laagje marsepein daar waar je de abrikooshelft gaat leggen. Leg de abrikozen op de marsepein. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met een beetje plantaardige melk. Bak de taartjes ongeveer 15 – 20 minuten in de oven. Hou het goed in de gaten, ze verkleuren snel. Laat ze afkoelen en bestrijk de abrikozen met abrikozenjam.

Nog meer paas lekkers? Kijk dan ook eens naar deze koekjes:

Of misschien deze crispy pindakaas nestjes:

En wat dacht je van deze worteltjes van marsepein?

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Lazy Bird

    Ziet er super uit zeg!

    20 maart 2018 at 14:13
  • reageer