Linzensoep met pompoen

Een heerlijke stevige soep om mee op te warmen tijdens deze koude dagen! Zo lekker dat ik ‘m inmiddels al meerdere keren heb gemaakt. Deze soep is vol groenten zoals bloemkool en pompoen. Lekker met brood!

Ingrediënten

olie, om te bakken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels kerriepoeder
400 gram pompoen, in blokjes gesneden (of voorgesneden)
120 gram bloemkool, in kleine roosjes
200 gram gedroogde rode linzen
1 liter groentebouillon
240 ml. water
scheut kokosmelk
peterselie, optioneel

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een grote pan. Bak de ui voor enkele minuten en voeg dan de knoflook en kerriepoeder toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg de pompoen, bloemkool, linzen, groentebouillon en water toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager en roer af en toe door. Kook de soep 20 minuten. Pureer met een staafmixer. Doe de soep terug in de pan en voeg een flinke scheut kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog enkele minuten. Garneer naar smaak met peterselie.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Doret Verberne

    Hoi Suzanne, wat een heerlijke soep! Echt zo lekker en snel op tafel! Gegeten met een foccacia, een complete maaltijd voor ons in het weekend. Ik heb er na het blenden nog wat stukjes bloemkool en wortel in gedaan voor een knapperige bite. Echt een aanrader! Ga hem zeker vaker op tafel zetten.

    22 januari 2021 at 18:37
  • reageer