Linzensoep met pompoen

Een heerlijke stevige soep om mee op te warmen tijdens deze koude dagen! Zo lekker dat ik ‘m inmiddels al meerdere keren heb gemaakt. Deze soep is vol groenten zoals bloemkool en pompoen. Lekker met brood!

Ingrediënten

olie, om te bakken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels kerriepoeder
400 gram pompoen, in blokjes gesneden (of voorgesneden)
120 gram bloemkool, in kleine roosjes
200 gram gedroogde rode linzen
1 liter groentebouillon
240 ml. water
scheut kokosmelk
peterselie, optioneel

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een grote pan. Bak de ui voor enkele minuten en voeg dan de knoflook en kerriepoeder toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg de pompoen, bloemkool, linzen, groentebouillon en water toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager en roer af en toe door. Kook de soep 20 minuten. Pureer met een staafmixer. Doe de soep terug in de pan en voeg een flinke scheut kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog enkele minuten. Garneer naar smaak met peterselie.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer