Vanmiddag maakte ik het voor het eerst zelf marsepein, vegan uiteraard. Wat is dat ontzettend makkelijk om zelf te maken! Ideaal als basis om verder te werken als decoratie op taartjes en gebak bijvoorbeeld.
Vegan marsepein
Ingrediënten
Scale
- 125 gram amandelmeel
- 150 gram poedersuiker
- 1 1/2 tablespoons/22 ml. water
- 1/2 teaspoon citroensap
- 1/4 teaspoon amandelextract
Bereidingswijze
- Meng het amandelmeel met de poedersuiker in een kom.
- Meng in een apart kommetje het water met citroensap en voeg dit toe aan het droge mengsel en voeg het amandelextract toe.
- Kneed tot alles gelijk is van kleur en vervolgens in de gewenste vorm.
3 reacties
Hey Suzanne! Hoelang raad je aan deze marsepein max. te bewaren?
12 augustus 2024 at 15:00Groetjes!
Hi Hanne, goed afgedekt in de koelkast zeker wel een paar dagen!
12 augustus 2024 at 15:39Het is trouwens ook goed in te vriezen!
12 augustus 2024 at 15:39