Vegan marsepein

Vanmiddag maakte ik het voor het eerst zelf marsepein, vegan uiteraard. Wat is dat ontzettend makkelijk om zelf te maken! Ideaal als basis om verder te werken als decoratie op taartjes en gebak bijvoorbeeld. 

Afdrukken

Vegan marsepein

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 125 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 1/2 tablespoons/22 ml. water
  • 1/2 teaspoon citroensap
  • 1/4 teaspoon amandelextract

Bereidingswijze

  • Meng het amandelmeel met de poedersuiker in een kom.
  • Meng in een apart kommetje het water met citroensap en voeg dit toe aan het droge mengsel en voeg het amandelextract toe.
  • Kneed tot alles gelijk is van kleur en vervolgens in de gewenste vorm.

Plantaardige s'mores

Plantaardige s’mores

Een s’more is een Amerikaanse kampvuur snack die bestaat uit twee graham crackers met daartussen gesmolten marshmallow en chocolade. Deze variant bereid je makkelijk in de oven! ...
Vegan kaaspannenkoeken

Vegan kaaspannenkoeken

Altijd lekker: oer Hollandse pannenkoeken! En ze nog lekkerder met een plak plantaardige kaas. Super makkelijk om te maken en waarschijnlijk heb je er alles al voor in huis ...
Ouderwetse komkommer salade

Ouderwetse komkommer salade

Deze salade is een bijgerecht dat vroeger bij veel gezinnen in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken! ...
Dubai pistache chocolade reep - TikTok ontdekkingen #45

Dubai pistache chocolade reep – TikTok ontdekkingen #45

Je hebt 'm vast voorbij zien komen op social media: de prachtige Dubai pistache chocolade reep. Deze reep is gemaakt met melk- en witte chocolade en is gevuld met een knapperige vulling van kadayif en pistachepasta. Ik was zo benieuwd dat ik letterlijk stad en land af ging voor de ...
Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Een heerlijke komkommersalade met mini komkommer, rode ui en sweet chili saus. Makkelijk om te maken en smaakt de dag erna nog lekkerder wanneer alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken! ...
Pan con tomate - brood met tomaat

Pan con tomate – brood met tomaat

Heb je wel eens gehoord van pan con tomate? Dat is een populair gerecht dat in Spanje als ontbijt wordt gegeten. Dit is makkelijk om te te maken en zo lekker! ...
Peren room - TikTok ontdekkingen #44

Peren room – TikTok ontdekkingen #44

Wat een lekkere ontdekking: een alternatief voor yoghurt met peren en cashewnoten! Heel makkelijk om te maken! Ik maakte nog een variant met frambozen ...
PB jelly bananen

PB jelly bananen

Een supersnel en lekkere tussendoortje: bananen met pindakaas en jam! Zo gemaakt en handig om in de vriezer te hebben ...
Chocoladenestjes

Chocoladenestjes

Supersnel en lekker no-bake recept voor de paasdagen! Deze chocoladenestjes met marsepeinen paaseitjes zijn supersimpel om te maken en zo feestelijk! ...
Pizzarolletjes met pesto

Pizzarolletjes met pesto

Zoek je een lekker en makkelijk hartig hapje? Maak dan deze pizzarolletjes! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig ervoor. Leuk om te maken met kinderen! ...
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Hanne

    Hey Suzanne! Hoelang raad je aan deze marsepein max. te bewaren?
    Groetjes!

    12 augustus 2024 at 15:00
    • Reply Suzanne

      Hi Hanne, goed afgedekt in de koelkast zeker wel een paar dagen!

      12 augustus 2024 at 15:39
    • Reply Suzanne

      Het is trouwens ook goed in te vriezen!

      12 augustus 2024 at 15:39

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star