Rode linzensoep

Een lekkere stevige en pittige rode linzensoep. Heerlijk! 

Ingrediënten voor 4 personen
olie, om in te bakken
1 wortel
1 ui
1 groene jalenopeper (laat deze achterwege als je niet van heel spicy houdt, want dit maakt het heel pittig!)
175 gram gedroogde rode linzen
750 ml. water
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels rietsuiker
3 theelepels gemalen komijn
zwarte peper
zeezout

Bereidingswijze
Snipper de ui en snij de wortel in kleine blokjes. Verhit wat olie in een soeppan. Bak de ui en wortel een paar minuten tot ze zacht worden. Voeg dan de groene peper toe (als je die gebruikt) en bak een paar minuten mee. Spoel de linzen af onder koud stromen water en voeg ze toe aan het ui mengsel. Voeg het water toe en vervolgens de tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapoeder, suiker en komijn. Zet het vuur wat zachter en doe de deksel op de pan. Laat de soep 35 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met ciabatta brood.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer