Vegan in de supermarkt #12

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Lekker & Anders falafel
Eigenlijk speurde ik de vriezers in de supermarkt af naar de groentesticks van Iglo (inmiddels weet ik dat deze niet meer worden gemaakt, snik!) toen ik deze ineens zag staan. Falafels van het merk Lekker & Anders waar ik eerder heel lekkere vegan Turkse pizza’s van kocht die je ook in de vriezer kunt vinden, deze liet ik hier al eens eerder zien. Ik kocht een pak en probeerde ze uit. Via Instagram liet iemand me weten dat het haar aan de geur van bitterballen deed denken. En inderdaad, daar heeft het iets van weg! Ook de structuur is anders dan ik die gewend ben van falafel, wat compacter. Maar absoluut lekker en de moeite waard. Ik at de falafel met ijsbergsla op Turks brood met een sausje van vegan mayo (Mayolijn van Remia, ik kan het niet vaak genoeg zeggen!) met wat peterselie en verdund met water. Handig om deze doos met royale inhoud van 400 gram in de vriezer te hebben! Een doos kost € 3,59.

Aldi krijtjesdrop
De meeste krijtjesdrop bevat gelatine, deze van de Aldi niet. En ze zijn lekker! Krokant van buiten, zacht van binnen met de typische drop mint smaak. Erg lekker! Een zak met 350 gram kost € 1,29.

Aldi salmiak keelpastilles
Ook bij de Aldi en eveneens vegan: lekkere keelsnoepjes met dropsmaak. Gewoon prima, niks mis mee! Een zak met 250 gram kost € 0,79.

Mister Kitchen’s V-Spreads
Mister Kitchen’s die je kent van die bijzondere soorten pindakaas heeft nu ook een drietal groentespreads ontwikkeld! Ik probeerde de tomaat courgette. Ik vond het erg lekker! Ik at het op Turks brood met plakjes gegrilde courgette. Een pot met 270 gram kost € 2,99.

BenBits kauwgom peppermint
Deze kauwgom is 100% natuurlijk, zo staat er op de verpakking. Ik heb ‘m geprobeerd en vind het een lekkere kauwgom. Het heeft een milde pepermuntsmaak. De smaak gaat er alleen wel vrij snel vanaf vind ik. Ook de minty-salmiak en spearmint zijn vegan friendly. Een verpakking met twee doosjes met ieder 9 stuks kost € 1,99.

Ben & Jerry’s vegan ijs
Vanaf dinsdag 30 januari aanstaande verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn: twee soorten Ben & Jerry’s ijs! Ik mocht deze alvast proeven en ik deze review kun je lezen wat ik er van vond.

Blue Band fruit & groentespreads
Dan een drietal nieuwe producten die vegan zijn en ik niet zelf heb geprobeerd, maar wel wil vermelden. Deze producten werden me getipt door bezoekster Linda via Instagram. Deze drie spreads zijn speciaal voor kids gemaakt, zo staat er online te lezen. Het bevat 70% groente, fruit en peulvruchten en is zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en zonder toegevoegde suikers. Helemaal super dus! Helaas spreken de smaken me niet echt aan, vandaar dat ik het niet heb gekocht. Maar wellicht jou of je kind(eren) wel! De potjes kosten per stuk € 2,59 voor een inhoud van 170 gram.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Caitlin

  Ik ben benieuwd naar alle groentespreads! Lekker om de humus eens af te wisselen 😉

  27 januari 2018 at 09:32
 • Reply Kim

  Waarom worden die groentesticks niet meer gemaakt ? huil huil. Die zijn zo lekker en ik ben bijna door mijn voorraad heen! Ik vind dit ook een leuke rubriek!

  29 januari 2018 at 00:21
 • reageer