Vegan ijs van Ben & Jerry’s

Eindelijk! Nadat Ben & Jerry’s vegan ijs lanceerde in het buitenland zijn wij in Nederland nu ook aan de beurt. Vanaf dinsdag 30 januari aanstaande liggen de Non-Dairy smaken in de vriezers bij Albert Heijn filialen in grotere steden. Ik mocht de nieuwe smaken alvast proeven! 

Ben & Jerry’s heeft gehoor gegeven aan de grote vraag naar plantaardig ijs. Dagelijks stroomden er emails binnen met het verzoek en ook door de vele berichtjes op social media werd het duidelijk: tijd voor vegan Ben & Jerry’s! Er zijn twee smaken ontwikkeld en hier zijn de flavor gurus bij Ben & Jerry’s maar liefst twee jaar mee bezig geweest, door de receptuur net zo lang aan te passen tot het helemaal perfect was. De smaken die op de markt komen zijn Chocolate Fudge Brownie: onweerstaanbaar lekker zuivelvrij chocolade ijs op basis van amandelmelk met fudgy brownie en de populaire Chunky Monkey die bestaat uit bananen ijs met choco chunks en walnoten.

Op donderdag 25 januari mocht ik deze twee soorten proeven tijdens het bloggers event waar Groen Meisje Merel een presentatie gaf hier in mijn eigen stad Rotterdam.

Ik ging er samen met Fabien naar toe, waar we werden ontvangen met een heerlijke welkomst cocktail!

Wat was het leuk om hierbij aanwezig te zijn, het was interessant om het verhaal over het bedrijf Ben & Jerry’s te horen. En natuurlijk om het ijs te proberen, terwijl Eric, één van de flavor gurus vanuit Vermont, Amerika via Skype live meekeek en meteen de reacties kon horen en zien op het ijs.

Woah serieus: die Chunky Monkey is zo waanzinnig lekker! Het ijs is heel romig met brokken chocolade en walnoten. De Chocolate Fudge Brownie is ook super lekker met royale stukken brownie, je proeft gewoon niet dat het vegan is. Het is alweer even geleden dat ik de ‘gewone’ Ben & Jerry’s at, maar leuk feitje: Fabien (die niet vegan is) vond de Chunky Monkey zelfs lekkerder dan de gewone met koemelk!

Na de presentatie en het eerste rondje proeven kregen we een demonstratie van kok Bram van Taste&More.

Hij liet ons zien hoe je een bordje ijs mooi kunt opmaken. En zeg nou zelf, dit ziet er toch schitterend uit?

Dit was mijn creatie.

Wat is het toch fijn dat nu ook dit merk door heeft dat de vraag naar plantaardige opties groeit en erop inspeelt door met veganistische producten te komen. Dat er maar vele merken mogen volgen: hoe meer keus, hoe lager de drempel naar het veganisme wordt!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Kirsten

  Dat is goed nieuws. Ik kijk hier echt naar uit. Misschien moet ik een afstreepkalender maken. Nog maar 5 nachtjes slapen.

  25 januari 2018 at 23:40
 • Reply Natascha

  OLEEEEEE!

  26 januari 2018 at 01:14
 • Reply Elsbeth

  Jeeee! Ik was al ZO benieuwd wanneer het in NL te krijgen was! Gelukkig weet ik het nu! Ga direct proeven volgende week haha

  26 januari 2018 at 15:18
 • Reply Rianne

  De AH heeft ook de peanutbutter & cookies variant er als 3e smaak bij staan op hun site.

  31 januari 2018 at 23:24
 • reageer