Ovenschotel met groenten en rösti

Dit is een heerlijke ovenschotel die ideaal is om restjes groenten mee op te maken. Zo had ik nog een halve courgette liggen die op moest en wortels die hun langste tijd hadden gehad. Varieer dus vooral met wat je zelf aan groenten in huis hebt!

Ingrediënten voor een grote schaal
700 gram aardappelen
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
200 gram wortel, in blokjes
halve courgette, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
bakje champignons 250 gram in stukjes
schaal plantaardig gehakt
blik linzen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
200 ml. water
klein blikje tomatenpuree
1 á 2 eetlepels pittige saus (ik gebruikte HP sauce maar je zou ook chilisaus of bbq saus kunnen gebruiken)

Bereidingswijze

  • Schil en kook de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de ui, wortel, courgette en bleekselderij een paar minuten tot ze zacht worden.
  • Voeg dan de champignons en het gehakt toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de linzen, 200 ml. water, tomatenpuree en pittige saus toe en meng alles goed.
  • Doe de deksel op de pan en laat een kwartiertje op laag vuur zachtjes koken.
  • Rasp ondertussen de aardappelen tot rösti en meng 1 eetlepel zonnebloemolie er door.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schep het groenten gehakt mengsel in een grote ovenschaal en bedek met de geraspte aardappel.
  • Zet 20 – 30 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer