Winkelen over de grens: Kleve in Duitsland

Ik ben dol op dagjes weg de grens over om te winkelen. Gelukkig is mijn vriend Fabien dat ook, samen zijn we al aardig wat keren op pad geweest in Belgïe, Frankrijk en Duitsland. Allemaal prima aan te rijden! In dit artikel laat ik je één van onze favorieten zien om voordelig te winkelen over de grens: het plaatsje Kleve in Duitsland. Dit is een kwartiertje rijden vanaf de grens bij Nijmegen en er zijn verschillende winkels die de moeite waard zijn om voordelig in te slaan. 

Kleve
Vanuit Rotterdam is het ongeveer anderhalf uur rijden met een afstand van ongeveer 115 kilometer.

De volgende winkels zitten op loopafstand bij elkaar en je kunt er gratis parkeren. Ook is er een Aldi op het terrein gevestigd, daar ben ik zelf nog niet geweest.

DM Drogisterij
Aan de Emmericher straße vind je een filiaal van de bekende Duitse drogisterij keten DM. Bij DM kun je terecht voor een zeer ruim assortiment aan drogisterij artikelen. Deze zijn in veel gevallen veel goedkoper dan in Nederland en er zijn vele veganistische producten die heel betaalbaar zijn. Tip: doe voorwerk en kijk op de website wat er allemaal te koop is.

Emmericher straße 237 Kleve
maandag t/m zaterdag van 8.00 uur tot 20.00 uur
zondag gesloten
website

TEDI
Bij TEDI vind je een assortiment aan producten voor in en om het huis. Het is een beetje te vergelijken met de Action, het is er ook heel goedkoop! Zelf kom ik er graag voor blogprops, oftewel borden, kommen, schaaltjes, glazen enzovoort voor de foto’s hier op wateetjedanwel.nl. Als je graag knutselt kun je hier behoorlijk los gaan. Het assortiment aan hobby artikelen is ruim en ook vind je er veel bakartikelen!

Steinstraße 5 Kleve
maandag t/m vrijdag 9.00 uur – 19.00 uur
zaterdag 9.00 uur – 18.00 uur
zondag gesloten
website

KiK
De KiK is een beetje te vergelijken met Wibra. Veel heel betaalbare kleding voor jong en oud en heel veel artikelen voor in en rondom het huis en zaken als speelgoed. Ik vind vooral de seizoensartikelen de moeite waard. Geen heel bijzondere winkel, maar omdat hij zo pal naast de DM en TEDI zit is het een kleine moeite even binnen te lopen.

Steinstraße 8-10 Kleve
maandag t/m vrijdag 9.00 uur – 19.00 uur
zaterdag 9.00 uur – 18.00 uur
zondag gesloten
website

Rommelmarkt
En als je er dan toch bent, pal naast de KiK is een soort rommelmarkt in een pand gevestigd. Hier vind je werkelijk van alles en je kijkt je ogen uit: van vloer tot plafond staan er allerlei objecten uitgestald voor een prikkie.

Kaufland
In Kleve zijn twee filialen van de Duitse supermarktketen Kaufland. Net voor ik dit schreef kwam ik er achter dat wij tot nu toe steeds (een keer of drie nu) bij de kleinere vestiging zijn geweest. Het andere filiaal schijnt dus veel groter te zijn, ik ben reuze benieuwd aangezien we deze al behoorlijk groot vonden! De volgende keer gaan we dus zeker een kijkje nemen bij de andere vestiging. Bij Kaufland kun je terecht voor een enorm assortiment. In Duitsland is het heel vegan friendly: op producten die plantaardig zijn staat heel duidelijk een vegan logo op de verpakking vermeld. Zo kun je op één oogopslag zien welke producten geschikt zijn, mocht je veganistisch zijn. Ideaal! Ook verkopen ze veel biologische producten. Alles is ontzettend betaalbaar en in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan in Nederland. Dit heeft ook te maken met de lagere btw tarief van 7% ten opzichte van de 21% die hier wordt gehanteerd. Het assortiment is uitgebreider dan hier: zo vond ik tot mijn verbazing tijdens mijn laatste bezoek kala namak (zwart zout, geeft gerechten een eigeur en smaak zoals ik hier liet zien) en vegan eetpapier voor baksels! Een shoplog volgt heel binnenkort.

Kaufland kleiner filiaal
Olmerstraße 1 Kleve
maandag t/m zaterdag 7.00 uur – 22.00 uur
website

Kaufland groter filiaal
Flutstraße 81 Kleve
maandag t/m zaterdag 7.00 uur – 22.00 uur
website

Ga jij ook wel eens winkelen in Duitsland? Heb je producten die je kunt aanraden? Laat het zeker weten in een reactie hieronder. Danke schön!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Rhodé

  ik ben daar ook een paar keer geweest! Wij zijn als gezin veganistisch dus dan slaan we altijd veel in.

  25 januari 2018 at 16:52
 • Reply Jopie

  Kaufland Flutstrasse is idd een walhalla voor vegans. Toch had ik meer en uitgebreidere opties verwacht voor vegan kazen.

  17 februari 2019 at 13:00
 • reageer