Vegan pizza bij Happy Italy

Maar dan kunnen we dus nooit meer samen naar Happy Italy“, was de maar van mijn vriend toen ik besloot om de switch te maken van vegetariër naar veganist vorig jaar. Inderdaad, dat ging nu niet meer: er staan geen vegan opties op de kaart bij onze favoriete Italiaan. We zijn er heel wat keren samen uit eten geweest: lekker goedkoop en snel. Al voor rond de 5 euro heb je een joekel van een pizza of idem bord pasta en de filialen in Rotterdam zijn knus ingericht en gezellig. Maar nee, dat zat er nu ik plantaardig eet niet meer in. Maar toen… toen ineens kreeg ik een tip van een bezoekster (dank je wel Sanne!): ze had een nieuwe vegan optie gespot op de kaart!

Dat moest ik proberen natuurlijk. Afgelopen zondag heb ik ‘m geprobeerd, wat was dat weer fijn om aan te kunnen schuiven tijdens het winkelen in de stad. Ik bestelde de nieuwe vegan pizza die Gusto is genoemd. Voor € 5,45 krijg je deze pizza voor je neus die belegd is met tomatensaus, rucola, gegrilde paprika, aubergine en courgette. Wat een heerlijke pizza! De pizza heeft een dunne krokante bodem en de groenten smaken erg lekker bij elkaar.

Iemand schreef als reactie op Instagram dat ze er olijven bij miste en eerlijk gezegd lijkt me dat achteraf gezien inderdaad wel heel goed erbij passen, een ‘zoutje’ om het zo te zeggen. Als het goed is kun je naar smaak er olijven bij bestellen. De portie rucola die op de pizza zat was enorm riant! Ik vind deze pizza echt helemaal geslaagd! Fijn dat we weer naar onze favoriete fast food Italiaan kunnen. Nu nog een vegan pasta (want die worden gemaakt van ei) en dan is het helemaal te gek.

Benieuwd naar je waar je als veganist nog meer terecht kunt in restaurants? Kijk dan eens op deze pagina!

Noot: En ja natuurlijk ik weet het. Ik kon er wel terecht, soort van. Er was een pizza die veganized kon worden. Maar nadat ik dat een poosje geleden had geprobeerd en er bijna 13 euro voor moest neerleggen omdat de kip vervangen werd door groenten die ik apart nog eens moest betalen was ik er abrupt klaar mee en schreef Happy Italy met verdriet af. Maar goed, dat was niet zo slim van het restaurant maar dat is allemaal water under the bridge en vergeven en vergeten nu deze vegan pizza op de kaart staat en ook nog eens als één van de goedkoopste. Yay for Happy Italy!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Mevrouw Marloes

  Oeh, ik ben dan geen veganist, maar toen ik deze optie laatst op Facebook voorbij zag komen, werd ik wel nieuwsgierig! Na deze review bestel ik ‘m de volgende keer dat ik er ben ook. Happy Italy is zo fijn, gezellig en superbetaalbaar.

  24 januari 2018 at 22:39
 • Reply Lenny Tan

  Happy Italy zit nu ook in Groningen, en idd knus en gezellig en heel erg lekker eten!

  2 april 2018 at 20:48
 • reageer