Nuggets patat en appelmoes

Een vegan knipoog naar de traditionele kip, patat en appelmoes. De friet en appelmoes maakte ik zelf en ik laat je in dit artikel zien hoe! 

Vegafit nuggets
De producten van Vegafit liggen alweer een poosje in de supermarkt: wat mij betreft stuk voor stuk heel lekkere plantaardige vleesvervangers. Zo staat de cordon bleu hier regelmatig op het menu, zo lekker is die! Ook de nuggets vind ik erg lekker, zo klaar in de koekenpan met een beetje olie of (plantaardige) boter. En dus heel smakelijk bij patat, appelmoes en naar smaak doperwtjes.

PATAT
Of friet, potato potato: hoe je het ook noemt het is heel makkelijk zelf te maken! Ik gebruikte voor deze patat de oven en niet de friteuse.

Wat heb je nodig voor 3 porties?
1 kilo kruimige aardappelen
2 eetlepels bloem
snuf zeezout
scheut zonnebloemolie

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij ze in repen. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Spreid ze over een schone theedoek en leg er een andere theedoek op. Wrijf de frieten zo droog mogelijk en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olie toe en meng. Voeg dan het zout en het bloem toe en meng goed door, zodat alles gelijkmatig is bedekt. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat er ruimte is tussen de frieten en ze niet op elkaar liggen. Bak ze 20 minuten in de oven. Draai de frieten om en bak nogmaals 20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn geworden.

APPELMOES
Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je ‘m meestal in de winkel koopt.

Wat heb je nodig voor een pot vol?
1 kilo appels (bijvoorbeeld Jonagold)
1 eetlepel citroensap
100 ml. water
1 eetlepel suiker
1 á 2 theelepels kaneel

Zo maak je het:
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in kwarten en vervolgens in kleine stukjes. Doe de stukjes in een grote pan samen met het water, citroensap, suiker en kaneel en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het dan met het deksel schuin op de pan een kwartier zachtjes koken. Laat de stukjes iets afkoelen en pureer dan tot de gewenste dikte met een staafmixer. Bewaar de appelmoes in een goed afgesloten pot in de koelkast.

NUGGETS
Bak de nuggets in de koekenpan aan beide kanten in ongeveer 4 minuten goudbruin in wat olie of plantaardige boter.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer