Pan con tomate – brood met tomaat

Heb je wel eens gehoord van pan con tomate? Dat is een populair gerecht dat in Spanje als ontbijt wordt gegeten. Dit is makkelijk om te te maken en zo lekker!

Er zijn meerdere manieren om het te maken, ik vind dit het lekkerst: rasp de tomaten tot tomatenpulp. En kies de rijpste en beste tomaten die je kunt krijgen! Ik gebruikte hiervoor coeur de boeuf tomaten, deze kocht ik online bij Crisp. Tip in samenwerking met Crisp: bestel je boodschappen via Crisp via mijn speciale link. Je krijgt dan een gratis heerlijke vegan carrot cake en € 15 shoptegoed! (Alleen geldig voor nieuwe klanten)

En ik gebruikte hiervoor onderstaande rasp:

Afdrukken

Pan con tomate – brood met tomaat

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • tomaten
  • zout
  • olijfolie, om te bakken en garneren
  • boterhammen
  • knoflookteentjes

Bereidingswijze

  • Rasp de tomaat tot je bij de schil bent, vang de tomatenpulp op in een kom en breng op smaak met zout.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak er de boterhammen aan beide kanten tot ze goudbruin kleuren.
  • Snij een teentje knoflook doormidden en wrijf met het snijvlak over de boterhammen.
  • Verdeel de tomatenpulp over de boterhammen en besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star