Crispy pindakaas nestjes

Heerlijke krokante balletjes gemaakt van noodles. En ja dat is echt serieus smullen!

Ingrediënten voor ongeveer 35 stuks
1 cup/80 gram geraspte kokos
170 gram dunne gedroogde noodles *
120 ml. agavesiroop of corn syrup
75  gram donkere basterdsuiker
275 gram pindakaas
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel zout
snuf cayennepoeder

* deze noodles kocht ik bij Amazing Oriental, je kunt ook andere gedroogde dunne noodles gebruiken

Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit een wok of koekenpan en rooster de kokos tot het begint te kleuren. Doe de kokos in een grote kom. Breek de noodles in kleinere stukjes en voeg deze aan de kokos toe. Verwarm de agavesiroop/corn syrup met de basterdsuiker tot het begint te koken. Zet het vuur lager en laat 1 minuutje zachtjes pruttelen. Voeg de pindakaas toe en roer toe het helemaal is vermengd. Voeg de vanille extract, zout en caynennepoeder toe en meng dit met de noodles en kokos. Rol kleine balletjes van het mengsel met je handen, dit gaat het makkelijkst wanneer je je handen steeds vochtig maakt met wat water. Leg de balletjes op het bakpapier en zet een kwartiertje in de koelkast. Bewaar in een afgesloten vershouddoos, enkele dagen houdbaar.

Variatietip
Je kunt de nestjes nog leuker maken door er een chocolade of snoep-paaseitjes in te drukken.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer