Vegan in de Aziatische supermarkt #6 – Everything but the bagel seasoning!

Wist je dat je in de Aziatische supermarkt terecht kunt voor veel vegan producten? Ik kom er dan ook graag en regelmatig. Ik laat je in deze serie zien wat ik er zoal koop. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de supermarkt!

In dit deel belicht ik mijn aankopen in een specifieke Aziatische supermarkt, oftewel toko hier in Rotterdam. Maar het is goed mogelijk dat de producten die ik laat zien ook bij jou in de buurt in de toko verkrijgbaar zijn! Sowieso zijn ze ook online verkrijgbaar, hieronder de webshops die ik heb gevonden waar je het kunt bestellen mocht je niet in de regio van Rotterdam wonen.

Toko Alexandria in Rotterdam

De producten die ik laat zien kwam ik tegen bij Toko Alexandria in Rotterdam gelegen naast winkelcentrum Alexandrium. Dit na een tip van een volger op Instagram die mij liet weten dat ze hier Everything but the bagel seasoning verkopen! Ik kwam er wel eens, vooral vanwege de Amerikaanse producten maar had de seasoning nog niet eerder opgemerkt. Tijdens mijn bezoek vandaag zag ik nog meer bijzondere vegan producten die ik graag met je deel.

Everything but the bagel seasoning

Als je mij langer volgt weet je dat ik dol ben op dit product. Ik kocht het begin vorig jaar tijdens een vakantie in Amerika en heb het ook nagemaakt zoals je hier kunt zien.

Ik heb het echter nooit in hier in Nederland in de winkel gezien, tot vandaag! Het is van het merk Badia waarvan veel toko’s allerlei kruiden en specerijen verkopen. Everything but the bagel seasoning is een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes, zeezout, gedroogde knoflook, gedroogde ui en maanzaadjes.

Je kunt het over van alles strooien: pasta’s, soep, salades en avocado toast bijvoorbeeld!

De versie die ik heb gekocht in de toko kost € 3,99. Ook verkrijgbaar online via Gembira shop in twee verschillende hoeveelheden.

Badia Bacon Bits

Van hetzelfde merk stonden er ook potjes Bacon Bits. Deze heb ik al eens eerder gekocht bij Amazing Oriental. Het zijn kleine plantaardige crispy stukjes die gerechten een bacon smaak geven. Lekker door salades of op een burger bijvoorbeeld. Een potje kost bij de toko € 2,99.

TRS Black Salt Powder – kala namak

Om plantaardige gerechten de geur en smaak van ei te geven is zwart zout oftewel kala namak onmisbaar. In toko’s kun je deze voordelig kopen, zo ook hier voor € 1,50 voor 100 gram. Lees hier meer over kala namak en kijk onderaan naar de recepten die je er mee kunt maken!

Vegalia soja worstjes en tofu worstjes

Twee soorten vegan worstjes in glazen potten van het merk Vegalia, de ene versie is op basis van soja en de andere tofu.

Gedroogde soja producten

En zoals ik de meeste toko’s vond ik ook hier een heleboel soorten gedroogde soja producten. Van soja kipfilet tot soja droge vis maar ook garnalen, die ik zelf nog niet eerder tegen ben gekomen. Deze producten hebben niet de daadwerkelijke smaak van bijvoorbeeld garnalen of kipfilet, maar de vorm. Ze zijn heel eiwitrijk, makkelijk te bereiden en nemen goed smaken aan waardoor je ze naar je eigen smaak kunt bereiden.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer