Favorieten van juni 2021

Ik ben dol op het uitproberen van nieuwe producten, zowel op food als non-food gebied. In deze serie een terugblik naar de maand juni waarin ik kennis maakte met een aantal leuke en lekkere producten!

Food favorieten

Fairtrade Original bananenbloesem

Onlangs lanceerde Fairtrade Original een nieuw product: bananenbloesem. Bananenbloesem is de bloem die groeit onderaan een tros bananen en is een zeer geschikte vervanger voor vis. Het heeft een zachte structuur en milde smaak en neemt goed smaken aan. Met bananenbloesem kun je verwerken in een gerecht door het te koken, stomen of frituren en je kunt het ook rauw verwerken tot bijvoorbeeld visvrije makreelsalade. Ik ben blij dat dit nu gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is! Kijk hier voor de Vegan Taste Test die ik eerder plaatste.

Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,59

Chocoladerepen van nucao

Vorige maand had ik een toffe samenwerking via Instagram met het merk the nu company om de repen van nucao onder de aandacht te brengen. Daarvoor was nog onbekend met de repen, maar inmiddels ben ik fan! De repen van nucao zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en ze zijn something else. Er zijn natuurlijk talloze soorten vegan chocolade, maar deze is bijzonder te noemen. Zo wordt er bij mijn favoriet crunchy nougat in plaats van melkpoeder tijgernotenmeel gebruikt. Deze reep bestaat uit vegan witte chocolade met hazelnoot, nougat en een vleugje praliné. Ze smelten heerlijk weg in je mond en zijn vol smaak en bevatten minder suiker! De pure variant is ook een aanrader trouwens, die doet me door de vorm en nootjes in de chocolade denken aan Toblerone.

Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 1,99

Wakuli koffie

Al langer ben ik fan van de koffie van Wakuli, sinds kort zijn daar ook de koffiebonen bijgekomen die ik gebruik voor onze nieuwe koffiemachine! De bonen gebruikte ik al eerder om cold brew mee te maken. En nu dus om te malen om lekkere bakkies mee te zetten!

Verkrijgbaar bij Wakuli

Non-food favorieten

O’Keeffe’s for healthy feet

Iedere zes weken laat ik mijn voeten verzorgen bij een pedicure. Mijn voeten zijn daarna altijd zo zacht als een babyhuidje en ik wilde dat zo lang mogelijk zo houden. Na een speurtocht op internet kwam ik een product tegen genaamd Healthy Feet en het merk is O’Keeffe’s. Uiteraard heb ik gecheckt of het vegan en proefdiervrij is en dat is gelukkig het geval! Ook verkoopt het merk geen producten in China, waar dierproeven verplicht zijn. Ik heb inmiddels bijna een potje opgemaakt en heb al een nieuw voorraadje aangelegd. Wat een wondermiddel! Ik smeer het iedere avond na het douchen op mijn voeten, wel sokken erna aan want het trekt niet direct in, maar het zorgt ervoor dat mijn voeten superzacht aanvoelen!

Verkrijgbaar bij Douglas voor € 8,14, ook verkrijgbaar bij Etos en Kruidvat maar daar is het iets duurder

Matt Haig – The Midnight Library

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen? Luidt de eerste zin van de samenvatting van dit boek.

Samenvatting:

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Ik lees momenteel de originele Engelse versie en zit er helemaal in. Dit is het eerste boek dat ik lees van deze auteur, wat schrijft hij fijn! Ik heb het boek nog niet uit maar wat mij betreft een aanrader.

Verkrijgbaar bij (online) boekhandels e-book € 5,79/paperback € 8,99/hardcover € 32,49

Bekijk hieronder de eerdere delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer