Welke huishoudelijke apparaten ik gebruik

Regelmatig krijg ik, vooral naar aanleiding van mijn Stories op Instagram, de vraag welke apparaten ik gebruik in de keuken. Welk koffiezetapparaat, welke melkopschuimer, welke blender? Ik laat je in dit artikel zien wat ik momenteel allemaal in gebruik heb!

Affiliate links

Ik hou van transparantie, dus wil ik vooraf hier ook duidelijk over zijn: in dit artikel zijn Bol.com affiliate links verwerkt. Dat houdt in dat wanneer jij klikt op een artikel en vervolgens dat artikel of wat dan ook op de website (cadeaukaarten uitgezonderd), ik daar een klein percentage over krijg. Dat geld gebruik ik vervolgens voor alles wat er bij het maken van de content op wateetjedanwel.nl komt kijken: denk hierbij aan de hosting en het technische onderhoud van de website en de boodschappen voor het ontwikkelingen van alle lekkere recepten! Dat kan dus via iets aan te schaffen via de links in dit artikel of direct via de banner hieronder. Mocht je mij willen steunen dan zou je me hier een enorm plezier mee doen! En wees gerust: ik kan niet zien wie wat bestelt, dus je privacy blijft gewaarborgd. Alvast veel dank!

KokenKoken

Philips 2200 EP2224/10

Sinds kort hebben we deze koffiemachine in gebruik. Met deze koffiemachine zet je met koffiebonen espresso of gewone koffie. Hij bevalt tot nu toe heel goed! Je kunt de koffie naar je eigen smaak zetten, want je kunt zowel de hoeveelheid koffiebonen als water instellen. Het is gebruiksvriendelijk en heeft als fijne extra dat er ook een stoompijp op zit om melk mee te stomen voor cappuccino bijvoorbeeld. Ik blijf onze melkopschuimer (zie hieronder) gebruiken, maar de stoompijp vind ik erg handig om een kop thee mee te maken, want er komt heet water uit! Deze koffiemachine werd in 2020 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Klik hier om de koffiemachine te bestellen.

Nespresso Essenza mini

Hoewel we sinds kort een koffiemachine hebben waarbij we koffiebonen gebruiken, houden we deze ook in gebruik voor af en toe tot hij ‘op’ is. Deze machine is geschikt voor Nespresso cups en bevalt prima! Wat ik vooral fijn vind aan deze uitvoering is dat hij weinig ruimte inneemt op het aanrecht. Hiervoor hadden we van Krups het Inissia model. Het voordeel ten opzichte van die we nu hebben was dat er meer cups in het opvangbakje pasten, maar ik vind het voordeel dat deze Essenza veel minder ruimte inneemt. Dan maar wat vaker het bakje met cups legen! Klik hier om dit koffiezetapparaat te bestellen.

Inventum melkopschuimer

Deze melkopschuimer hebben we alweer een hele tijd in gebruik. Ik ben er heel tevreden mee! We gebruiken ‘m dagelijks meerdere keren om havermelk op te kloppen voor onze bakkies koffie en mijn Golden Milk. De opschuimer werkt goed en hij is makkelijk schoon te maken. Klik hier om ‘m te bestellen!

Filter dripper

Niet echt een apparaat, maar wel handig om te benoemen. Soms zet ik filterkoffie van gemalen koffiebonen en maak daar cold brew mee (recept volgt nog) om ijskoffie mee te maken. Dat doe ik met dit koffiefilter.

Russell Hobbs waterkoker

Hiervoor hadden we jarenlang een eerder model van deze waterkoker. Wat een kwaliteit, hij is naast dat ‘ie een echte blikvanger in de keuken is fijn in gebruik en makkelijk te ontkalken met een beetje azijn. Sinds een poosje hebben we het nieuwere Extra Still model en dat is ‘ie. Aanrader! Klik hier om deze waterkoker te bestellen.

Kenwood hakmolen

Deze handige multihakker gebruik al jaren. Ik heb er deze review over geschreven. Ik vind deze erg fijn voor kleinere klusjes waar ik niet de blender voor wil gebruiken. Alle onderdelen behalve de motor met stekker er aan kunnen in de vaatwasmachine! Ik hak er bijvoorbeeld uien en noten mee fijn.

Ook maalt hij ijsklontjes fijn. Ideaal om zelf slush puppies mee te maken!

Klik hier om deze krachtige hakmolen te bestellen.

Blendtec Total Blender

Deze blender kreeg ik voor een samenwerking en ben er nog iedere dag zo blij mee. Deze blender heeft zoveel power! Ik schreef er deze review over. Inmiddels heb ik ‘m alweer drie jaar in bezit en hij is nog als nieuw, terwijl ik ‘m vaak gebruik en de kan in de afwasmachine doe. Deze blender is echt van hoge kwaliteit. Er hangt een fors prijskaartje aan, maar als je vaak een blender gebruikt is het de investering wel waard. Ik maak er onder andere graag bananenijs en smoothies mee. Klik hier om ‘m te bestellen.

Tefal Powermix

Om beslag en dergelijke te mengen en aquafaba op te kloppen gebruik ik deze mixer van Tefal. Klik hier om te bestellen.

Tomado kleine contactgrill

Deze contactgrill gebruiken we de laatste tijd best vaak. Fabien maakt er het liefst tosti’s mee en ik vind het handig om een burrito mee te verwarmen. Dit model is goedkoop maar werkt prima. Klik hier om de contactgrill te bestellen.

 

Princess Croque Monsieur broodrooster

Dit broodrooster gebruiken we regelmatig om tosti’s en geroosterd brood mee te maken. Werkt prima! En de klemmen doe ik gewoon in de afwasmachine. Gewoon een goed apparaat! Klik hier om het broodrooster te bestellen.

Fritel wafelijzer

Dit wafelijzer gebruik ik af en toe om lekkere wafels mee te maken. Handig om verticaal (dus staand) op te bergen, scheelt weer kastruimte! Klik hier om het wafelijzer te bestellen.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anoushka

    Leuk artikel!

    Ik heb op de bodem van mijn airfryer een anti aanbak matje liggen, wat het makkelijker schoonmaken maakt. Je kan ze kopen bij Bol: https://www.bol.com/nl/p/ovenbeschermers-3-stuks-anti-kleef-ovenmat-teflon-bakmat-bbq-accesoire-geschikt-voor-elektrisch-kolen-gas-oven-grillen-herbruikbaar-ovenbeschermer/9200000105915080/?s2a=

    3 mei 2020 at 10:59
  • reageer