Vegan in de Aziatische supermarkt #1

Ik ben dol op Aziatische supermarkten en toko’s. Zeker als ik een poosje niet geweest ben kan ik zo een uur rondstruinen langs de schappen in zo’n winkel. Zoveel bijzondere producten en etenswaren die ik helemaal niet ken. En je kunt er verrassend veel vegetarische en veganistische producten vinden! Naast de serie VEGAN IN DE SUPERMARKT laat ik je vanaf nu ook zien welke vegan producten je in de toko kunt kopen in in de nieuwe serie VEGAN IN DE AZIATISCHE SUPERMARKT. Hierbij het eerste deel!

Amazing Oriental en Wah Nam Hong
Mijn twee favorieten: Amazing Oriental is een keten van Aziatische supermarkten in Nederland en ook kom ik regelmatig bij Wah Nam Hong: deze supermarkt zit onder andere in de Markthal in Rotterdam. Die laatst is qua afstand vanaf mijn huis weer het handigst en kom ik vooral veel om wat dingen tussendoor te halen zoals tofu en tempeh.

Nature’s Charm Coconut Caramel Sauce en Coconut Butter Scotch Sauce
Amazing Oriental € 2,09
Het merk Nature’s Charm kon ik al van de blikjes gecondenseerde kokosmelk uit de supermarkt. Deze caramelsauzen zijn echter helemaal nieuw voor me. Ik heb sinds ik veganist ben (1 april 2017!) een soort radar ontwikkeld voor het woordje vegan op verpakkingen en zo viel mijn oog op het duidelijk weergegeven SUITABLE FOR VEGANS. Vegan caramel sauzen? Shut up and take my money! Omdat ik niet kon kiezen en omdat een pot maar € 2,09 kost besloot ik ze allebei te kopen. Woah! Dit is gewoon vloeibare crack voor vegans! Wat waanzinnig lekker. Vooral de butterscotch is echt een aanrader. Lekker voor over toetjes, taart, pannenkoekjes, in de koffie of gewoon direct uit de pot.

 

Nature’s Charm Coconut Matcha Sauce
Amazing Oriental € 3,49
Even verderop in de winkel kwam ik weer een product tegen van dit merk, dit maal in het koffie en thee schap. Coconut matcha? I need it! Dit is een mengsel van de Japanse Matcha thee met kokosmelk in een pasta vorm. Lekker voor over desserts, in drankjes of over ijs. Heel lekker en wat handig in zo’n potje!

Yida preserved fruit of haw
Wah Nam Hong € 1,25
Ik vind het leuk om af en toe een product te kopen dat ik helemaal niet ken. Soms pakt dat wat minder uit maar soms blijkt iets ook superlekker te zijn. Ik kocht deze snoepstaafjes.

Eerst dacht ik dat het een soort fruitkabels waren, maar toen ik ze beter bekeek bleek je ze te kunnen uitrollen. Hee! Dit zijn eigenlijk gewoon fruit roll ups! Deze kun je voor vele euro’s duurder bij natuurwinkels en biosupers kopen. Wat lekker! De smaak is meidoorn, wat wij hier niet zo goed kennen. Het smaakt heel zoet en fruitig.

Pepsi Max Ginger
Amazing Oriental € 0,69
Sinds 1 januari ben ik cold turkey gestopt met cola light. Ik was een junk: ik dronk het de hele dag door. Hartstikke slecht natuurlijk. Het was mijn tweede poging en het gaat me nu al bijna een jaar goed af! Alleen heel af en toe maak ik een uitzondering, zoals wanneer ik uit eten ga of een bijzondere variant tegenkom. Deze cola light versie met gember kon ik niet weerstaan. Wat superlekker! Je moet natuurlijk wel van gember houden, want die proef je heel sterk.

House of Herbs Liquid Smoke
Amazing Oriental € 4,95
Eindelijk, liquid smoke gevonden! Normaal kocht ik het wanneer ik in Amsterdam was of online, maar nu kan ik het ook gewoon in mijn eigen stad kopen. Het staat bij de Amazing Oriental waar ik het kocht (aan de West-Kruiskade in het centrum van Rotterdam) bij de Amerikaanse artikelen. Liquid smoke, in het Nederlands vloeibare rook genoemd wordt veel toegepast in de vegan keuken. Je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Zo maak ik er wel eens vegan bacon mee of zoals laatst de ‘zalm’ van wortel. Een flesje lijkt duur, maar het is heel geconcentreerd en je hebt er maar weinig van nodig.

Crystallized slice ginger
Wah Nam Hong € 1,55
Dit doosje was heel snel leeg. Ik ben dus dol op gember en deze snoepjes zijn zo lekker! Het zijn stukjes gesuikerde gember. De afbeelding op de verpakking doet je misschien een beetje afschrikken, maar geloof me dat dit een must is voor liefhebbers van gember!

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Mevrouw Marloes

  Vooral die sauces klinken erg lekker!

  2 november 2017 at 14:08
 • Reply Lindy | Boter, Kaas & Eieren blog

  Oh waaaauw wat klinkt dit fantastisch!! Het water loopt me in de mond…

  Liefs, van Lindy
  Boter, Kaas & Eieren blog

  2 november 2017 at 21:54
 • reageer