Vegan in de Aziatische supermarkt #4

Ik ben dol op Aziatische supermarkten en toko’s. Zeker als ik een poosje niet geweest ben kan ik zo een uur rondstruinen langs de schappen in zo’n winkel. Zoveel bijzondere producten en etenswaren die ik helemaal niet ken. En je kunt er verrassend veel vegetarische en veganistische producten vinden! Naast de serie VEGAN IN DE SUPERMARKT laat ik je vanaf nu ook zien welke vegan producten je in de toko kunt kopen in in de nieuwe serie VEGAN IN DE AZIATISCHE SUPERMARKT. Hierbij het vierde deel!

Silken tofu, tofu en vegetarische kip

Om te beginnen heb ik een paar producten gekocht die ik er vaker koop: silken tofu, tofu en vegetarische kip in blik. Lees hier meer over de silken tofu en tofu en hier over de vegetarische vleesvervangers in blik.

 • Silken tofu € 1 ,19
 • Tofu € 0,99
 • Vegetarische kip in blik € 2,19

Tapioca meel

Met dit type meel maak ik onder andere deze veganistische mozzerella en deze vegan lasagne. Een zak met 400 gram kost € 0,89.

Vegan noodles

Deze noodles in zakjes en beker zijn vegan en hartstikke lekker. De zakjes kosten € 0,95 per stuk en de beker € 0,99.

Ting Ting Jahe gembersnoepjes

Deze gembersnoepjes zijn vegan en heel lekker. Ze zijn zacht en een beetje chewy en zoet met een pittige gember smaak. De ingrediënten zijn: suiker, maltose, gember en tapiocameel. Een verpakking met 40 gram kost € 0,65.

Gedroogde zoete aardappel

Met deze gedroogde zoete aardappel heb ik al vaker in mijn handen gestaan. Nu heb ik het eindelijk eens gekocht. Wat een heerlijke ontdekking! Deze staafjes zijn zoet, wat plakkerig en lijken qua bite en structuur erg op Twizzlers, dat zijn Amerikaanse fruitkabels. Het is een typische smaak waar je van moet houden, maar ik zou ze zeker nog eens kopen! Een verpakking met 260 gram kost € 1,95.

Gekonfijte gember

Deze stukjes gekonfijte gember zijn per stuk verpakt. Ze zijn zacht met een lekkere bite. De smaak kan ik niet helemaal plaatsen, er zit iets in wat me tegenstaat. Het blijft een kwestie van smaak, ik zou deze zelf niet nog eens kopen. Een verpakking met 100 gram kost € 1,69.

Green Tea mochi

Mochi zijn rijstcakejes gemaakt van kleefrijst. Meestal worden ze ook gevuld, zo ook deze met een vulling op basis van groene thee. Deze mochi zijn langwerpig en heel zacht, de structuur deed me denken aan marshmallows die ik al heel lang niet gegeten heb. De smaak is apart, je moet er van houden maar ik vond het lekker. Een verpakking met 300 gram kost € 2,69.

Red bean mochi

Deze mochi is gevuld met rode bonen pasta en zijn rond en een stuk kleiner. Ook zijn ze per stuk verpakt. Ik vond deze niet zo lekker, het heeft een beetje een aarde-achtige smaak. Niet aan mij besteed! Voor een zakje met 120 gram betaalde ik € 1,69.

Samyang Hot chicken flavor ramen 2 x spicy

Ondanks dat er op de verpakking ‘hot chicken’ vermeld staat zijn deze noodles helemaal vegan! Er is hierbij gebruik gemaakt van een kunstmatige kipsmaak. Deze noodles heb ik gekocht voor een YouTube challenge die erg populair is momenteel: de spicy hot noodles challenge. Deze noodles zijn namelijk pittig, heel pittig! Samen met mijn vriend probeerde ik deze noodles en hoe dat ging kun je zien in de onderstaande video. Deze noodles kosten € 1,25 per pakje.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Demi

  Tijdje geleden dat je deze hebt geschreven… zijn die spicy noodles nog steeds vegan? 😁 en de niet dubbel spicy? Ben super benieuwd!

  11 mei 2022 at 17:57
  • Reply Suzanne

   Jazeker, ik heb ze een tijdje geleden nog gegeten, om te testen of ik misschien covid had. Dat had ik gelukkig niet, mijn smaak kwam direct terug haha. Die op de foto zijn sowieso vegan en de niet dubbel spicy naar mijn weten ook!

   11 mei 2022 at 17:59

  reageer