Vegan in de Aziatische supermarkt #5

Wist je dat je in de Aziatische supermarkt terecht kunt voor veel vegan producten? Ik kom er dan ook graag en regelmatig. Ik laat je in deze serie zien wat ik er zoal koop. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de supermarkt!

Alle producten in dit artikel kocht ik bij Amazing Oriental.

Mochi

Ik ben zo dol op deze mochi. Mochi zijn balletjes gemaakt van kleefrijstmeel en gevuld met bijvoorbeeld rode bonen pasta. Het pakje mochi wat ik kocht bevat 3 verschillende smaken: rode bonen pasta, pinda en sesam. Ik vind ze zo heerlijk, het doet me denken aan marshmallows. Een pakje met 6 stuks kost € 2,15.

Miso

Miso is een pasta van gefermenteerde soja. Ik gebruik het om sauzen en gerechten een hartige smaak te geven, zo probeerde ik het laatst om een vegan mac and cheese wat meer hartigheid te geven en dat is heel goed gelukt. Voor deze miso betaalde ik € 2,25.

Gemberthee

Deze thee kocht ik toen er onlangs een schaarste aan gember in de supermarkten was. En buiten dat leek het me wel leuk om te proberen. Deze gemberthee bevat 100% biologische gedroogde gember. Ik vind het een lekkere thee, niet te sterk hoewel dat natuurlijk afhangt van hoeveel je ervan gebruikt. Een zakje met 50 gram kost € 3,50.

Zeewier vellen

Twee soorten om beiden te proberen. Ik heb de Bibigo geprobeerd en er sushi mee gemaakt en dat ging goed.

Prima norivellen! Die kost € 0,99 en de Yakisuhinori kost € 1,09. Beiden bevatten 5 vellen.

Vegetarian meat gyoza

Gyoza’s zijn een soort gevulde pasteitjes. Deze zijn helemaal vegan en vind je op de diepvriesafdeling van Amazing Oriental. Wel prijzig voor € 5,50 voor een zak met 30 stuks. Je kunt ze op verschillende manieren bereiden, ik frituurde ze in een laagje zonnebloemolie. Ze smaken lekker, knapperig van buiten en een zachte hartige vulling van binnen. Je ziet ze hierboven op de foto bij de suhsi!

Sushichef sushi rijst

Omdat ik sushi wilde maken, kocht ik natuurlijk sushi rijst. Voor dit pak met inhoud van 1 kilo betaalde ik € 1,89. Gewoon prima sushi rijst!

Seaweed snack Korean style wasabi

Bij ieder bezoek aan de Aziatische supermarkt probeer ik minimaal 1 product te kopen dat ik nog niet ken. Deze blaadjes zeewier met wasabi smaak had ik nog niet eerder geprobeerd. Het leek me wel okay. Little did I know: wow dit is echt heel erg lekker! Het zijn flinterdunne blaadjes zeewier met een scherpe wasabi smaak. Absoluut een aanrader! Voor 3 pakjes met elk 4 gram betaalde ik € 1,39.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Sijtje

  Die gyoza is echt top! En die nori chips zijn echt verslavend lekker inderdaad.
  Vind dit altijd leuke artikelen om te lezen 🙂

  13 juni 2020 at 02:11
 • Reply Dominique

  Jammmmie ik eet graag nori snack in Azië (met dat boze mannetje op de verpakking). Door jouw artikel krijg ik er echt weet zin in! Ik ga maar snel naar de Aziatische supermarkt dus om het ook te halen 😮

  17 juni 2020 at 18:36
 • Reply Ank

  Dank je wel weer voor het delen van je info!!! Ik sta om 09 voor de deur van Oriental ??

  23 juni 2020 at 08:14
 • reageer