Vegan in de Aziatische supermarkt #3

Ik ben dol op Aziatische supermarkten en toko’s. Zeker als ik een poosje niet geweest ben kan ik zo een uur rondstruinen langs de schappen in zo’n winkel. Zoveel bijzondere producten en etenswaren die ik helemaal niet ken. En je kunt er verrassend veel vegetarische en veganistische producten vinden! Naast de serie VEGAN IN DE SUPERMARKT laat ik je vanaf nu ook zien welke vegan producten je in de toko kunt kopen in in de nieuwe serie VEGAN IN DE AZIATISCHE SUPERMARKT. Hierbij het derde deel!

Ik liep eigenlijk alleen even binnen bij Amazing Oriental voor wat blikken jackfruit, maar zoals dat gaat: het bleef daar natuurlijk niet bij!

Mango fruity jelly with coconut

Deze grote plastic potten gevuld met kleine jelly puddinkjes kwam ik tegen: precies waar ik naar op zoek was. Nou ja, niet de pudding maar de vormpjes waar de pudding in zit! Ik wil namelijk zelf vegan pudding gaan maken. Tot mijn verbazing zijn deze jellies vegan, dus die gingen mee! Een pot met 16 puddinkjes en meeverpakte lepeltjes kost € 6,50.

Vegetarische garnalen

Deze garnalen at ik het voor het eerst bij Noo.me. Wat onwijs lekker in noodlesoepen! Deze imitatie garnalen vind je op de diepvriesafdeling en een verpakking met 300 gram kost € 4,29. Dit zijn de ingrediënten, mocht je je afvragen waar ze van gemaakt zijn: Water (49,4%), Curdlan E424 (20%), Konjakpoeder E425 (10%), Aardappelzetmeel (8%), Soja Proteïne [Niet-GGO (5%)], Extract [Zeewier (5%)], Suiker, Vezels [Tarwe], Zout, Kleurstof E160c .

Tempeh

Gewoon prima tempeh voor een voordelige prijs. Een verpakking met 395 gram kost € 1,25. Wat je er dan mee kan? Deze tempeh saté maken bijvoorbeeld! Of tempeh bacon. Meer lezen over tempeh? Kijk dan eens naar dit artikel dat ik er over schreef.

Silken tofu

Deze tofu is zachter dan de tofu die je meestal tegenkomt in de supermarkt. Het is een ideale basis voor soepen en sauzen. Je kunt het ook stomen, dat is hartstikke lekker: kijk maar eens naar deze gestoomde silken tofu.

Tofu

Een blok tofu van 450 gram voor € 0,99. Een stuk goedkoper dan in de supermarkt en deze tofu is helemaal prima.

Miso

Miso is een kruidenpasta die wordt gemaakt van een op natuurlijke wijze gefermenteerd mengsel van de schimmel koji, sojabonen, gerst en zout. Ik gebruik het in noodlesoepen en in gerechten zoals deze heerlijke quinoa met zoete aardappel en broccoli. Het is heel geconcentreerd en je hebt er maar weinig van nodig om een gerecht veel smaak te geven. Deze verpakking met 400 gram gaat dan ook lang mee. Het kost € 2,25.

Jackfruit

Dat waar ik dus eigenlijk voor naar Amazing Oriental ging: jackfruit in blik. Een ideale basis voor vleesvervangers! Zo maakte ik er dit heerlijke broodje pulled jackfruit mee. Een blik met 565 gram kost € 1,59.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Niels

  Goedendag,

  Ik kwam dit artikel tegen en moet zeggen dat het er goed uitziet. Nu ben i kzelf ongeveer een jaar vegan, en vind het persoonlijk heel erg lastig om met ingredienten en producten uit azie te koken. Het is namelijk zo dat in de EU er wetgeving bestaat over hoe suiker geproduceerd moet worden. hier mogen geen dierlijke hulpmiddelen bij geberuikt worden. Nu is het zo dat ik na veel zoeken online geen duidelijk antwoord heb kunneen vinden hoe die in de aziatische regio is. Het is anmelijk zo met suiker dat veel suiker zijn witte kleur verkrijgt door middel van beenderen van dieren.

  Weet jij hier meer over hoe dat zit met de aziatische keuken?

  Mvg,

  Niels

  1 november 2018 at 16:50
  • Reply Suzanne

   Hi Niels, dat zou ik niet durven zeggen maar vind het wel een hele goeie vraag!

   2 november 2018 at 14:09
 • Reply Karin

  Het artikel is al wat ouder maar zelf eet ik nu ongeveer een half vegan. Nu ben ik wel benieuwd of over bovenstaande vraag al meer bekend is? Daarnaast, m’n oorspronkelijke vraag :), welke Jackfruit bij A.O. kan ik het beste gebruiken? Ze leken nl allemaal in een soort zoete sap te zitten.

  17 juli 2020 at 20:28
  • Reply Suzanne

   Helaas weet ik daar nog niet met zekerheid het antwoord op. En op de foto hierboven zie je welke jackfruit ik gebruik, die is op gezouten water oftewel brine. Die heeft iedere toko wel naast de zoete variant.

   19 juli 2020 at 08:33

  reageer