Tempeh saté

Heerlijke sateetjes van tempeh met een pittige en romige satésaus. Ook geschikt voor op de barbecue! Lekker met rijst of stokbrood.

Ingrediënten
250 gram tempeh
10 eetlepels ketjap manis
5 eetlepels arachideolie
1 theelepel sambal oelek
1 limoen
1 rode peper
100 gram pindakaas
200 ml. kokosmelk
1 teentje knoflook
3 eetlepels gebakken uitjes

Bereidingswijze
Snijd de tempeh in plakken van 1 cm. dik. Snijd de plakken in stukjes van 1 cm. en doe de helft van de ketjap, 1 el olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 eetlepel sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe de rest van de ketjap, de  pindakaas en kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg de rode peper toe en pers de teen knoflook erboven. Breng verder op smaak met limoensap.

Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes 4 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Tempeh saté

Tempeh saté

Tempeh saté

Het recept komt hier vandaan.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Eva

    Ik heb voor het eerst tempeh in huis en ga dit recept proberen. Lijkt me heerlijk! 🙂

    11 juli 2017 at 14:35
  • Reply christel

    Deze gisteren gemaakt super lekker

    2 augustus 2018 at 16:51
    • Reply Suzanne

      Goed om te horen! 🙂

      2 augustus 2018 at 20:21

    reageer