De Turkse supermarkt

Dit artikel bevat vegetarische producten. Alle producten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan. 

Af en toe bezoek ik een Turkse supermarkt: er zit er eentje vrij dichtbij waar ik woon. Ik koop er dingen als tahin (sesampasta), vegetarische kaas en verse groenten, fruit en kruiden. Allemaal veel voordeliger dan in de supermarkt en daarnaast hou ik erg van producten uitproberen, zeker onbekend, het voelt altijd een beetje alsof ik in het buitenland op vakantie ben! Het voordeel van shoppen bij een Turkse supermarkt als vega/vegan is dat de kazen vrijwel allemaal (ik heb geen uitzondering gezien) met vegetarisch stremsel zijn en bijvoorbeeld de zoetwaren zonder gelatine. Natuurlijk check ik voor de zekerheid altijd even de ingrediëntenlijst, maar tot nu toe ben ik er geen producten met dierlijk stremsel of gelatine tegengekomen.

Wat ik koop verschilt per keer, het is maar net wat ik nodig heb of waar ik tegenaan loop. Hieronder laat ik je zien wat ik de afgelopen keer heb gekocht.

1. Kaas met vegetarisch stremsel –  € 1,79
Er zijn nog veel voordeligere verpakkingen in allerlei soorten.

2. Haloumi kaas met en zonder kruiden – € 2,65 en € 1,89
Ik ben gek op deze kaas, deze kun je bakken in de grillpan zonder boter of olie. Lekker door salades of op een broodje.

3. Peyniri kaas in blik – € 3,49
Dit is een onwijs lekkere zachte kaas in gepekeld water. Heerlijk in plakjes op een broodje met bijvoorbeeld geroosterde aubergine.

4. Kilo dadels – € 3,99

5. Turks fruit met granaatappelsmaak – € 1,25

6. Abrikozen jam – € 1,65

7. Tahin – € 2,13
Sesampasta, heerlijk in dressings.

8. Albeni chocoladekoekjes met caramel – € 0,69
Deze koekjes zijn onwijs lekker. Een soort ronde Twixjes!

9. Sehlep oplosdrank – € 1,98
Dit had ik nog niet eerder op en was er benieuwd naar door het kaneelstokje op het plaatje. Het bleek echter een miskoop: dit kreeg ik niet weg.

10. Geroosterde kikkererwten – € 1,23
Geroosterde kikkererwten met een knapperig laagje er om heen. Een soort gezonde versie van borrelnootjes!

Verder kocht ik een aantal verse lekkernijen waaronder baklava en een gevulde dadel met walnoot. Heerlijk!

De Turkse supermarkt
Ga jij ook wel eens naar een Turkse supermarkt? Wat zijn jouw favoriete producten? Ik ben benieuwd, laat je tips en aanbevelingen achter in een reactie!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Ineke

  O ja zeker kom ik daar ook. 🙂 ik koop er de zachte kaas, peulvruchten, noten, ajran (zoute yoghurtmelkdrank) baklava en soms koekjes.

  De sahlep was zeker erg zoet? Je kan het in Turkije in de koffiezaakjes soms krijgen, zoet en warm, ik vond het altijd wel lekker daar maar het is wel een suikerbom.

  O ja ook echt lekker is de paprikapasta in glazen pot. Je kunt het door saus gooien maar ook onder je kaas op brood smeren. Je hebt het in pittige en milde versie. Ik bedenk net dat het op een broodpizza ook wel zal smaken. Legio mogelijkheden.

  O ja en de amandelmeel, lekker goedkoop daar. 😉

  17 juni 2015 at 17:05
 • Reply Wietske

  Nee, ik kom daar nooit. Op 1 of andere manier vind ik het vreemd om daar boodschappen te kopen maar het ligt ook niet op mijn gebruikelijke route.

  17 juni 2015 at 22:56
 • reageer