Raw appeltaart

Een heerlijke ontdekking: raw appeltaart. Er komt geen oven aan te pas en alle ingrediënten zijn natuurlijk. En lekker dat het is!

Ingrediënten
medjool dadels, 24 stuks*
1 1/2 cup/150 gram walnoten
7 appels**
1 tsp/3 gram kaneel
1/2 tsp/5 gram zeezout

* ik gebruikte gewone dadels. Dit ging prima!
** ik gebruikte 4 Elstar appels en dat was voldoende voor het formaat springvorm dat ik gebruikte

Variatietips
Voeg ook eens een handje rozijnen en grof gehakte noten zoals hazelnoten of amandelen toe.

Serveer met (plantaardige) slagroom of een bolletje (soja) ijs.

Bereidingswijze
Maal de walnoten fijn in de keukenmachine
Voeg 8 dadels toe en meng voor 20-30 seconden tot de dadels helemaal fijngemalen zijn en gemengd zijn met de walnoten. Stort dit mengsel in een bakblik, ik gebruikte deze van de HEMA die een doorsnede van 16 cm. heeft. Druk het mengsel goed aan en druk de rand iets omhoog met je vingers. Dek af met huishoudfolie en zet in de vriezer terwijl je verder gaat met de rest van de ingrediënten.

Doe de overige 16 dadels in een bakje met water en laat 10-15 minuten weken zodat ze wat zachter worden. Giet de dadels af en bewaar het water.

Voeg de dadels, 120 ml. van het water waar in de dadels hebben geweekt, kaneel en zout in de keukenmachine en meng tot het een glad mengsel is geworden. Voeg eventueel iets meer wat toe als het nog niet vloeibaar is geworden. Giet het mengsel in een grote kom.

Haal de klokhuizen uit de appels en schil ze. Snij vervolgens in blokjes en meng met het dadelmengsel in de kom.

Haal de bodem uit de vriezer en schep het appelmengsel er over heen. Zet minimaal een uur in de vriezer.

Raw appeltaart

Raw appeltaart

Raw appeltaart

Raw appeltaart

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Maris

    Dit klinkt lekker! Ik vind het altijd wel lekker als de appels nog lekker knapperig zijn op een appeltaartje.

    19 juni 2015 at 08:35
  • Reply Suuz

    Wooow dit lijkt me echt HEAVEN!

    19 juni 2015 at 19:45
  • Reply Imke

    Ik ben echt fan van je recepten! Heb deze taart gemaakt en hij is echt lekker. Vraag me alleen af of jij hem daarna opwarmt? Anders is hij natuurlijk ijskoud. En hoe bewaar je hem?

    22 november 2018 at 12:49
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen! 🙂 Ik bewaar hem op het aanrecht, afgedekt met folie wanneer ‘ie de dag erna gegeten wordt zoals op een verjaardag. Bij langer bewaren bewaar ik de appeltaart in de koelkast. En je kunt hem prima opwarmen, doe ik zelf ook. Even in de oven en dan is ‘ie nog lekkerder!

      23 november 2018 at 12:33

    reageer