Vegan kokos chocolade cake

Oh, deze cake is heerlijk met een hoofdletter H. Makkelijk te maken en goed te bewaren in de koelkast!

Ingrediënten

  • 260 gram speltbloem
  • 200 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel gram zout
  • 80 ml. kokosolie, gesmolten
  • 11 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel witte azijn
  • 180 ml. water
  • 90 ml. plantaardige melk
  • extra kokosolie en cacaopoeder

topping

  • 160 gram pure chocolade, van een zo hoog mogelijk cacao percentage
  • 1 theelepel kokosolie, gesmolten
  • gedroogde kokos snippers

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met kokosolie en bestuif met cacaopoeder.
  • Doe de droge ingrediënten in een beslagkom en meng met een vork. Voeg de kokosolie, vanille extract, witte azijn, plantaardige melk en water toe en meng goed door.
  • Giet het mengsel in het bakblik en bak voor 40-50 minuten in de oven. De bovenkant moet terug omhoog komen wanneer je er op drukt.
  • Laat de cake een uur afkoelen in het bakblik, haal het er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Maak de glazuur door de chocolade en de kokosolie te smelten en te mengen. Giet over de cake en bestrooi met de gedroogde kokos snippers.

Vegan kokos chocolade cake

Vegan kokos chocolade cake

Vegan kokos chocolade cake

Vegan kokos chocolade cake

Vegan kokos chocolade cake

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer