Deze balletjes zijn een gezonde versie van Bounty repen. Ze zijn vegan en glutenvrij. En, ook niet onbelangrijk natuurlijk: hartstikke lekker!
Ingrediënten
balletjes
1/2 cup/60 gram kokosmeel
1 cup/80 gram geraspte kokos
2 tbsp/36 gram (kokosbloesem)suiker
1/2 tsp/5 gram zeezout
1/4 – 1/2/60 ml. – 80.ml amandelmelk of andere plantaardige melk
chocolade laagje
1/4 cup/25 gram cacaopoeder, gezeefd
1/4 cup/60 ml. kokosolie, gesmolten
1 tbsp/15 gram (kokosbloesem)suiker
Bereidingswijze
Meng het kokosmeel, geraspte kokos, suiker en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het mengsel een stevig deeg is geworden. Meng in een schaaltje de gesmolten kokosolie met de cacaopoeder en suiker.
Bekleed een bakplaat of bord met bakpapier. Draai kleine balletjes van het deeg. Dip met behulp van twee vorken de balletjes in de chocolade en leg de balletjes op de bakplaat of het bord. Zet minimaal een uur in de koelkast.
Deze balletjes kun je zowel bij kamertemperatuur als in de koelkast bewaren.
Het recept komt hier vandaan.
1 reactie
Super leuke site !!
6 april 2016 at 23:14