Gestoomde silken tofu

Met tofu kun je allerlei kanten op, zoals ik al eerder in dit artikel liet zien. Deze keer gebruikte ik silken tofu, ook wel bekend als zijden tofu om dit heerlijke gerecht te maken. Nog niet zo bekend in Nederland, maar daar mag wat mij betreft verandering in komen. Kan prima als lunch op zichzelf, als bijgerecht of met rijst erbij als maaltijd! Heb jij wel eens gestoomde silken tofu gegeten?

Twee manieren

De silken tofu heb ik op twee manieren bereid: op de traditionele manier met een stoommand boven een pan met daarin een laagje kokend water en ik heb het bereid in mijn stoomoven. Ik gebruik de Panasonic NN-CS88LBEPG en die heeft voorgeprogammeerde instellingen, ideaal. Ik heb voor 2 blokken silken tofu tegelijk de stand 33 gebruikt en die duurt 14 minuten.

Portie

Eén blok is ongeveer voldoende voor 2 personen, maar dat hangt af of je het serveert als bijgerecht, lunch of hoofdmaaltijd.

Afdrukken

Gestoomde silken tofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 blok silken tofu 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok silken tofu 300 gram
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie (of andere plantaardige olie)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes gesneden
  • handje ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • sesamzaadjes
  • verse koriander
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze

  • Stomen: doe een laagje water in een grote pan en breng het aan de kook. Zet het stoommandje (met eventueel inlegvel er in) klaar. Haal de tofu voorzichtig uit de verpakking en leg in het stoommandje. Zorg ervoor dat de bodem van het mandje het water niet raakt. Zet het mandje in de pan met water en stoom de tofu 15 minuten, vul wanneer nodig tussendoor water bij in de pan.
  • Stoomoven: voor de Panasonic NN-CS88LBEPG die ik heb heb ik voor 2 blokken silken tofu tegelijk de stand 33 gebruikt en die duurt 14 minuten.
  • Maak de dressing: meng de knoflook met olijfolie en sojasaus.
  • Laat de gestoomde tofu voorzichtig op een bord glijden.
  • Schep met een lepel de dressing er over en garneer vervolgens met de overige ingrediënten en serveer direct, eventueel met rijst.
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply hobs

    Wat een leuk servies heb je! Waar is dat van?

    17 februari 2022 at 16:22
  • Reply Meis

    Super lekker! Ik heb nog limoensap, gember en Chili olie toegevoegd! Maar fijn receptje 🙂






    11 februari 2024 at 19:14
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star