Gestoomde silken tofu

Met tofu kun je allerlei kanten op, zoals ik al eerder in dit artikel liet zien. Deze keer gebruikte ik silken tofu, ook wel bekend als zijden tofu om dit heerlijke gerecht te maken. Nog niet zo bekend in Nederland, maar daar mag wat mij betreft verandering in komen. Kan prima als lunch op zichzelf, als bijgerecht of met rijst erbij als maaltijd! Heb jij wel eens gestoomde silken tofu gegeten?

Ingrediënten
pakje silken tofu – dit is niet de stevige tofu die je in de meeste supermarkten bij de vleesvervangers kunt vinden. Silken tofu is een zachtere variant en kun je bij Aziatische supermarkten kopen.
1 teentje  knoflook, geperst
1 eetlepel zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
2 eetlepels sojasaus
1 bosuitje, in dunne ringetjes gesneden
handje ongezouten pinda’s, grof gehakt
sesamzaadjes
verse koriander
gebakken uitjes

Benodigdheden
Stoommandje – ik gebruik een bamboo stoommand die ik heb gekocht bij Amazing Oriental. Daar verkopen ze ook papieren inlegvellen, zodat je stoommand schoon blijft tijdens het stomen.

Bereidingswijze
Doe een laagje water in een grote pan en breng het aan de kook. Zet het stoommandje (met eventueel inlegvel er in) klaar. Haal de tofu voorzichtig uit de verpakking en leg in het stoommandje. Zorg ervoor dat de bodem van het mandje het water niet raakt. Zet het mandje in de pan met water en stoom de tofu 15 minuten, vul wanneer nodig tussendoor water bij in de pan. Maak intussen de dressing: meng de knoflook met olie en sojasaus. Laat de gestoomde tofu voorzichtig op een bord glijden. Schep met een lepel de dressing er over en garneer vervolgens met de overige ingrediënten en serveer direct, eventueel met rijst.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer