Afdrukken

Gestoomde silken tofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok silken tofu 300 gram
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie (of andere plantaardige olie)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes gesneden
  • handje ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • sesamzaadjes
  • verse koriander
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze

  • Stomen: doe een laagje water in een grote pan en breng het aan de kook. Zet het stoommandje (met eventueel inlegvel er in) klaar. Haal de tofu voorzichtig uit de verpakking en leg in het stoommandje. Zorg ervoor dat de bodem van het mandje het water niet raakt. Zet het mandje in de pan met water en stoom de tofu 15 minuten, vul wanneer nodig tussendoor water bij in de pan.
  • Stoomoven: voor de Panasonic NN-CS88LBEPG die ik heb heb ik voor 2 blokken silken tofu tegelijk de stand 33 gebruikt en die duurt 14 minuten.
  • Maak de dressing: meng de knoflook met olijfolie en sojasaus.
  • Laat de gestoomde tofu voorzichtig op een bord glijden.
  • Schep met een lepel de dressing er over en garneer vervolgens met de overige ingrediënten en serveer direct, eventueel met rijst.