Vegan brownies

Deze heerlijke brownies hebben een verrassend ingrediënt, namelijk zwarte bonen. Daar proef je niets van terug: deze brownies zijn lekker zoet en hebben een rijke chocolade smaak. Leuk om te geven met Valentijnsdag!

Afdrukken

Vegan brownies

  • blender of keukenmachine
  • brownie bakblik 29 x 19 x 4 cm.
  • vel bakpapier
  • uitsteker in hartjesvorm (optioneel)
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik zwarte bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 ml. neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 120 ml. appelmoes
  • 1/2 cup/50 gram cacaopoeder
  • 1/2 cup/100 gram suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 50 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • glazuur
  • decoratie zoals Dr. Oetker suiker hartjes of gedroogde rozen theeblaadjes (verkrijgbaar in de biologische en Aziatische supermarkt)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
  • Maal de zwarte bonen fijn tot puree in de keukenmachine.
  • Voeg de olie, appelmoes, cacaopoeder, suiker, vanille extract en instant koffie toe en meng.
  • Voeg dan de bloem, bakpoeder en zout toe en meng.
  • Vouw de chocoladestukjes er door en de walnoten.
  • Schep het beslag in het brownie bakblik en strijk glad met een spatel.
  • Bak in de oven voor 20 – 25 minuten.
  • Laat helemaal afkoelen.
  • Maak glazuur, dit kan door poedersuiker te mengen met cacaopoeder en een scheutje water tot de gewenste dikte.
  • Ik koos voor gemak dit keer en gebruikte een zakje witte glazuur van Dr. Oetker dat ik nog had liggen.
  • Verwarm in heet water en meng de inhoud met cacaopoeder tot de gewenste kleur.
  • Maak met de uitsteker ongeveer 12 hartjes van de brownie, wat er overblijft kun je als snack opeten.
  • Heb je geen uitsteker dan kun je de brownie ook gewoon in vierkantjes snijden.
  • Verdeel het glazuur over de brownies en decoreer.
  • Zet in de koelkast tot het glazuur hard is geworden.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating