Deze heerlijke brownies hebben een verrassend ingrediënt, namelijk zwarte bonen. Daar proef je niets van terug: deze brownies zijn lekker zoet en hebben een rijke chocolade smaak. Leuk om te geven met Valentijnsdag!
Vegan brownies
- blender of keukenmachine
- brownie bakblik 29 x 19 x 4 cm.
- vel bakpapier
- uitsteker in hartjesvorm (optioneel)
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 blik zwarte bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
- 100 ml. neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 120 ml. appelmoes
- 1/2 cup/50 gram cacaopoeder
- 1/2 cup/100 gram suiker
- 2 theelepels vanille extract
- 1 theelepel oploskoffie
- 50 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zeezout
- 50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- glazuur
- decoratie zoals Dr. Oetker suiker hartjes of gedroogde rozen theeblaadjes (verkrijgbaar in de biologische en Aziatische supermarkt)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
- Maal de zwarte bonen fijn tot puree in de keukenmachine.
- Voeg de olie, appelmoes, cacaopoeder, suiker, vanille extract en instant koffie toe en meng.
- Voeg dan de bloem, bakpoeder en zout toe en meng.
- Vouw de chocoladestukjes er door en de walnoten.
- Schep het beslag in het brownie bakblik en strijk glad met een spatel.
- Bak in de oven voor 20 – 25 minuten.
- Laat helemaal afkoelen.
- Maak glazuur, dit kan door poedersuiker te mengen met cacaopoeder en een scheutje water tot de gewenste dikte.
- Ik koos voor gemak dit keer en gebruikte een zakje witte glazuur van Dr. Oetker dat ik nog had liggen.
- Verwarm in heet water en meng de inhoud met cacaopoeder tot de gewenste kleur.
- Maak met de uitsteker ongeveer 12 hartjes van de brownie, wat er overblijft kun je als snack opeten.
- Heb je geen uitsteker dan kun je de brownie ook gewoon in vierkantjes snijden.
- Verdeel het glazuur over de brownies en decoreer.
- Zet in de koelkast tot het glazuur hard is geworden.
geen reacties