Mayonaise tosti – TikTok ontdekkingen #25

In deze serie probeer ik food hacks uit die ik op TikTok tegenkom. Deze keer was dat een manier om een tosti extra krokant te krijgen, namelijk door de buitenkant niet in te smeren met boter maar met mayonaise!

Originele TikTok

Dit is de video die ik tegenkwam, er gaan er vele rond maar zo krijg je een idee:

@kaelahe Reply to @danaashleymoore Using Mayo for a grilled cheese!?!? #grilledcheese ♬ original sound – Kaelah

Tosti caprese

Dit is optioneel, maar ik vind het een lekkere afwisseling op de traditionele ham-kaas tosti: een tosti caprese. Met een plak vegan kaas, vegan pesto, tomaat en verse basilicum. Ik vind het een geslaagde hack: het brood van de tosti blijft luchtig, maar de buitenkant wordt krokant. Ik vind dit lekkerder qua smaak en bite dan bereid met plantaardige boter aan de buitenkant. Ik proefde geen mayonaise trouwens. Aanrader wat mij betreft!

Vegan mayonaise

Uiteraard gebruikte ik vegan mayonaise voor deze hack. Tegenwoordig heb je keuze uit vele soorten, voor ieder wat wils. Mijn persoonlijke favoriet is Remia Mayolijn en deze kun je in zo’n beetje iedere supermarkt kopen.

Wit brood

Vrijwel alle soorten wit brood bevatten dierlijke ingrediënten zoals weipoeder, maar sommige zijn vegan. Bij AH staat het tegenwoordig voorop de verpakking vermeld wanneer het vegan is met een klein logo! Zo kwam ik erachter dat het tostibrood van AH vegan is, dit is vierkant wit brood en perfect om tosti’s mee te maken.

Vegan kaas/mozzarella

Ook qua kaas wordt het aanbod steeds groter. De grote supermarkten zoals Jumbo, Lidl en AH hebben vegan plakjes kaas van het huismerk en ook van merken zoals Violife en Nature & Moi kun je heel lekkere plakjes vegan kaas kopen.

Vegan pesto

En jawel: ook aan vegan pesto geen gebrek. In traditionele pesto zit meestal melk en/of kaas. Kijk op deze pagina voor een aantal soorten groene en rode pesto.

Zo maak je het

Smeer de buitenzijde van de twee boterhammen van de tosti in met een laagje vegan mayonaise. Bak de tosti in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin.

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer