Internet food ontdekkingen #1: Dalgona coffee

Hierbij gaat er een nieuwe serie van start hier op Wat eet je dan wel met uitgeteste ontdekkingen en trends op het gebied van eten en drinken! Om te beginnen het koffie drankje waar je bijna niet meer omheen kunt online: Dalgona coffee.

Oorsprong

Dalgona Coffee is afkomstig uit Zuid-Korea en de naam Dalgona is afkomstig van het Koreaanse caramelsnoepje dat die naam heeft. Het wordt ook wel whipped (opgeklopte) en fluffy coffee genoemd.

Populair

Het is momenteel razend populair dankzij diverse Tiktok en Instagram posts. Ik heb het geprobeerd en vind het heel erg lekker, vooral de koude variant met ijsblokjes!

Afdrukken

Internet food trends #1: Dalgona coffee

Benodigdheden

  • mixer of garde
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 porties 1x
Scale

Ingrediënten

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • warme of koude plantaardige melk naar keuze
  • ijsblokjes, optioneel

Bereidingswijze

  • Meng de oploskoffie, suiker en water met een mixer of klop het met een garde met de hand totdat het mengsel aan de garde blijft plakken.
  • Vul twee glazen met ijsklontjes en koude plantaardige melk voor ijskoffie of met warme melk en schep het mengsel er op.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Sandra

    Heerlijk! En omdat er toch al veel suiker in zit… nog een scheutje karamelsiroop erdoor gedaan. Niet gezond maar wel heel lekker.
    En ook mijn (niet vegan) dochter vindt het heerlijk

    8 april 2020 at 21:13
  • reageer