TikTok ontdekkingen #21: zeewier chips

Dat je met vellen rijstpapier heel eenvoudig kroepoek kunt maken, wist ik al. Maar wat een goed idee om er ook een velletje nori op te leggen voor het frituren! Ik kwam het tegen op TikTok en leerde dat deze snack uit Korea komt en de lekkernij Kimbugak wordt genoemd.

Rijstpapier kroepoek

Bekijk hier hoe eenvoudig je kroepoek maakt van rijstpapier!

Zo maak je het

Ik had ze wel eens gekocht in de Aziatische supermarkt, wat leuk om het nu zelf te maken en zo eenvoudig: je legt een vel geroosterd zeewier (nori) op een snijplank en leg er een vochtig vel rijstpapier op. Druk goed aan en knip in stukken, zo klein of zo groot als je zelf wil. Vervolgens bak je de stukjes in een laag olie, laat even uitlekken en klaar!

Twee soorten met smaakmakers

Ik bakte een batch met kleinere stukjes met sesamzaadjes erover gestrooid na het bakken en serveerde daar sojasaus bij om te dippen.

Ook bakte ik grotere stukken (het vel in vieren geknipt) en bestrooide het na het bakken met Old Bay, dat is een kruidenmengsel met onder andere selderijzout, paprika, zwarte peper en cayennepeper die hier heel lekker bij smaakt. Je kunt Old Bay online kopen en bij sommige Aziatische supermarkten.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Lisa

  Wat een heerlijke serie!

  26 augustus 2021 at 06:51
  • Reply Suzanne

   Erg leuk om te lezen, dank je wel!

   26 augustus 2021 at 18:29

  reageer