In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik een veganized versie van de whipped (opgeklopte) feta met olijven uit de oven. Dit is superlekker!
Origineel met geroosterde cherrytomaatjes
Er circuleren inmiddels allerlei versies, maar voor zover ik weet wordt de opgeklopte feta in het origineel getopt met geroosterde cherrytomaatjes. Ik kwam deze versie tegen met geroosterde olijven en dat leek me net even wat lekkerder.
Hakmolen
Voor deze whipped feta gebruik ik deze hakmolen. Past precies! 🙂
Net kaasfondue
Ik liet dit proeven aan Fabien, mijn vriend die gek is op kaas. Hij vind het heerlijk en zegt dat het lijkt op kaasfondue. En daar doet het mij ook aan denken! Het is heel erg lekker en de combinaties zijn eindeloos om te variëren qua topping. Wat dacht je van geroosterde aubergine, pesto, geroosterde en fijngehakte pistachenootjes… probeer het gewoon eens!
TikTok ontdekkingen #7: whipped feta
Ingrediënten
- 1 bakje AH verse groene olijven met basilicum
- zwarte peper
- scheutje olijfolie
- 1 blok vegan feta
- 50 gram vegan roomkaas, zoals AH haverspread naturel
- 60 ml. water
- scheutje citroensap
- kruiden naar smaak, zoals gedroogde oregano
- stokbrood
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de olijven in een ovenschaal en bestrooi met zwarte peper en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Rooster de olijven 10 minuten in de oven.
- Snij het blok Greek White in stukken en doe in een hakmolen of keukenmachine. Voeg de vegan roomkaas, water en citroensap toe en meng een minuut.
- Schep het mengsel in een schaal of diep bord en verdeel de olijven zonder de extra olijfolie erover.
- Breng op smaak met zwarte peper en kruiden naar smaak en serveer met stokbrood.
Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:
1 reactie
Ah lekker! Ik klop het feta blok zelf vaak op met Alpro yoghurt zonder suiker (de rode variant) dan is het een goeie vervanger van crème fraiche of Griekse yoghurt. Je kunt zelf zout / citroensap / knoflook toevoegen naar smaak :). Dit receptje is zo lekker bij Curry, aubergine uit de oven, linzen dahl… Nouja bij wat eigenlijk niet ?
14 februari 2021 at 18:30