Moon Drink – TikTok ontdekkingen #9

Dit drankje genaamd Moon Drink kwam ik tegen op TikTok: niet te verwarren met Moon Milk! Moon Drink staat op het secret menu bij Starbucks, wat inhoudt dat het niet op het reguliere menu staat, maar je er wel om kunt vragen. Het is een mix van twee soorten thee in combinatie met melk. Uiteraard maakte ik een vegan versie met plantaardige melk.

Moon Drink

Bestel je bij Starbucks de Moon Drink, dan krijg je een combinatie van matcha latte en chai. Voor zover ik kon terugvinden heeft een dame in dit filmpje deze combinatie voor het eerst online geplaatst. Ik hou van matcha en nog meer van chai, dus deze combinatie sprak me meteen aan. Ik heb het geprobeerd en vind het echt heel erg lekker. De meningen lopen online uiteen en dat begrijp ik, het is een smaak waar je van moet houden. Probeer het eens! Zangeres Lizzo heeft het trouwens ook helemaal goedgekeurd zoals je hier kunt zien.

@lizzo##stitch with @annaxsitar w oat milk bitch♬ original sound – lizzo

Chai Siroop

Maak als eerste de siroop, met onderstaande hoeveelheid kun je meerdere drankjes maken. Bewaar de siroop goed afgesloten in de koelkast.

Afdrukken

Chai siroop

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 240 ml. water
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 2 zakjes chai thee, bijvoorbeeld van Celestial Seasonings

Bereidingswijze

  • Schenk het water in een steelpan met de suiker.
  • Knip de theezakjes open en strooi de inhoud in de pan bij het suikermengsel.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat een paar minuten al roerende zachtjes koken. De siroop zal wat dikker worden.
  • Haal van het vuur wanneer de suiker is opgelost en laat afkoelen.
  • Schenk het mengsel door een zeef, ik legde er een opengeknipt papieren theefilter in de zeef en laat het er door stromen.
  • Vang de siroop op, giet over in een fles en bewaar afgesloten in de koelkast.

Maak dan ongeveer 75 ml. matcha, dit is groene thee poeder en kun je bij onder andere toko’s kopen. Zelf kocht ik het bij Amazing Oriental. Je hebt ongeveer een theelepel per kop nodig, meng met gekookt water en roer met een speciale matcha-bamboo whisk zoals deze of een garde tot een egaal mengsel. Laat de matcha afkoelen.

Vul een glas met ijsblokjes, voor 3/4 met Beleaf barista amandeldrink (of plantaardige melk naar keuze), een scheut chai siroop en de matcha. Roer door elkaar en serveer.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star