Smoothie bowl met Magic Shell – TikTok ontdekkingen #19

Dit idee zag ik voorbij komen op TikTok en wat is dit een leuke ontdekking: bedek je smoothie bowl met een dun knapperig laagje chocolade. Zo onwijs lekker en de variaties zijn eindeloos!

Magic Shell

Magic Shell is de benaming voor het dunne en krokante laagje chocolade die ontstaat wanneer vloeibare chocolade met (kokos)olie in contact komt met iets kouds zoals ijs of een smoothie bowl. Je kent de softijsjes van vroeger vast nog wel die gedoopt werden in chocolade en een hard, knapperig laagje kregen. Picture nu zo’n laagje over je smoothie bowl: een perfecte combinatie wat mij betreft! Ik maakte twee varianten: chocolade-walnoot en vegan witte chocolade met matcha en gepofte quinoa.

Rode smoothie bowl met chocolade walnoot magic shell

Afdrukken

Rode smoothie bowl met chocolade walnoot magic shell

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
  • 40 gram pure chocolade chips (bijv. van Dr. Oetker)
  • 2 theelepels kokosolie
  • 2 á 3 fijngehakte walnoten
  • 75 gram bevroren rood fruit zoals rode bessen en frambozen
  • 30 gram banaan
  • 30 gram pitloze witte druiven
  • scheutje plantaardige melk
  • 1 theelepel agave siroop of ander zoetmiddel naar keuze

Bereidingswijze

  • Smelt de pure chocolade chips met de kokosolie. Meng de stukjes walnoot er door en laat afkoelen.
  • Maak de smoothie bowl door de frambozen, banaan, witte druiven, scheutje plantaardige melk en agave siroop te mengen in een blender.
  • Schep het mengsel in een kom en verdeel de gesmolten chocolade/kokosolie/walnoten erover en zet een paar minuten in de vriezer tot het hard geworden is en serveer.

Groene smoothie bowl met vegan witte chocolade-matcha-gepofte quinoa magic shell

Afdrukken

Groene smoothie bowl met vegan witte chocolade-matcha-gepofte quinoa magic shell

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
  • 40 gram vegan witte chocolade zoals van Maître Mathis, verkrijgbaar in diverse supermarkten
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 theelepel matcha
  • 1 mandarijn
  • 30 gram banaan
  • 50 gram bevroren bladspinazie
  • scheutje plantaardige melk
  • 1 theelepel agavesiroop of zoetmiddel naar keuze
  • 1 eetlepel gepofte quinoa

Bereidingswijze

  • Smelt de vegan witte chocolade met de koksolie. Meng met de matcha en laat afkoelen.
  • Maak de smoothie bowl door de mandarijn, banaan, spinazie en agavesiroop te mengen met een scheutje plantaardige melk.
  • Schep het mengsel in een kom en verdeel het gesmolten witte chocolade/kokosolie mengsel erover en verdeel vervolgens de gepofte quinoa erover.
  • Zet een paar minuten in de vriezer tot de bovenkant hard is en serveer.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer