Smashed gyoaza – TikTok ontdekkingen #40

Gyoaza vouwen is een precies werkje waar je even geduld voor moet hebben. In dit deel van TikTok ontdekkingen een slimme manier om dat te omzeilen door middel van ze gewoonweg in de pan te pakken zonder vouwen! Deze manier heet smashed gyoza.

Vegan smashed gyoaza

Uiteraard maakte ik een plantaardige versie en gebruikte daarbij deze producten:

  • gyoza vellen – deze zijn vegan en vind je op de diepvriesafdeling van de (Aziatische) supermarkt
  • plantaardige gehakt – neem wel het soort dat je kunt kneden, niet het rulle gehakt. Deze vind je in de supermarkt van diverse merken
  • spitskool – snij zo dun mogelijke reepjes of ga voor gemak en kies voor voorgesneden
  • knoflook
  • gember – vers of gedroogd
  • sesamolie
  • sojasaus
  • bosui

Afdrukken

Smashed gyoaza – TikTok ontdekkingen #40

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • schaal vegan gehakt 250 gram
  • 50 gram fijngesneden spitskool
  • 2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 theelepels gemalen gember (vers kan ook)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 12 gyoza vellen
  • olie, om te bakken
  • 1 eetlepel crispy chili olie

Bereidingswijze

  • Meng het vegan gehakt het de spitskool, lenteui, knoflook, gember, sesamolie en 1 eetlepel sojasaus.
  • Ontdooi de gyozavellen en verdeel het vegan gehakt mengsel over de vellen en druk goed aan.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en leg de gyozavellen met het gehaktmengsel naar beneden in de pan, steeds zoveel er in de pan passen.
  • Bak aan beide kanten voor een paar minuten tot het begint te kleuren.
  • Herhaal dit met alle gyozavellen.
  • Meng 2 eetlepels sojasaus met de crispy chili olie en serveer samen met de gebakken gyoza.

Cheeseburger gyoza

Wil je toch liever de klassieke manier van gyoza bereiden aanhouden? Kijk dan naar vegan cheeseburger gyoza.

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om het account van Wat eet je dan wel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star