Gebakken radijs – TikTok ontdekkingen #16

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ik proberen!

Radijs

Veel mensen houden niet van radijs vanwege de scherpe smaak. Ik vind radijsjes wel lekker af en toe, zo als snack of door een salade. De maakster van het TikTok filmpje dat ik tegenkwam vertelde dat ze eigenlijk helemaal niet van radijs houdt, maar wel op deze manier. Door het te kruiden en te bakken in olijfolie verliezen de radijsjes die pittige smaak en lijken ze meer op aardappeltjes. Ideaal als je op je koolhydraten let en niet teveel aardappelen wil eten. En in mijn geval gewoon leuk om te proberen!

Video

Dit is de video:

@janellerohnerRADISH POTATOES!! #keto #ketorecipes #foodies #easyhealthyrecipes

Let’s try!

Het is heel eenvoudig dus: snij het groen van radijsjes, was ze en snij ze in kwarten. Meng met een scheut olijfolie en kruiden en specerijen naar smaak. Ik gebruikte knoflookpoeder, uienpoeder en wat peper en zout. Vervolgens bakken in een hete koekenpan tot de radijsjes beginnen te kleuren. Eventueel bestrooien met dille, ik had alleen gedroogde peterselie in huis en dat smaakte prima.

Wat vond ik ervan?

En dan nu de grote vraag: lijkt het inderdaad op aardappel? Om nu te zeggen dat het ineens een gebakken krieltje is: nee, dat niet. Maar de radijs smaak is compleet verdwenen en de radijsjes hebben een krokant laagje aan de buitenkant en een beetje zacht van binnen. Dit is ideaal om verder mee te experimenteren met kruiden om bijvoorbeeld barbecue ‘aardappeltjes’ mee te maken. Ik ben verrast en vind dit zeker een aanrader!

Aardappelsalade

“Hmm”, dacht ik, “ik heb nu een schaaltje ‘aardappeltjes’…zou ik hier aardappelsalade van kunnen maken?” Het antwoord is: jazeker. Nog lekkerder zelfs en zo lijken de radijsjes nog veel meer op aardappeltjes. Ik liet de radijsjes helemaal afkoelen en maakte er aardappelsalade van. Ik had twee bossen radijs gebruikt en voegde toe:

 • 1/2 eetlepel plantaardige ongezoete yoghurt
 • 1 eetlepel vegan mayonaise bijvoorbeeld Remia mayolijn
 • 1 teentje fijngehakte knoflook
 • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Wat een lekkere en lichte salade! Deze zal goed smaken bij de barbecue. Ja, een TikTok ontdekking die voor herhaling vatbaar is wat mij betreft!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Lot

  Ik eet al heel lang kha en kwam dit tijdje geleden ook tegen en vond het ook verrassend lekker, beetje zoetig wordt het ook.
  Met parmenzaanse kaas doe ik het ook wel eens.
  Een aangezien ik van restje groente altijd een salade ervan maak voor de volgende lunch had ik ook al ontdekt dat het dan ook heel lekker is.
  Ik heb ze toevallig in huis van de TGTG box Liedel

  9 juni 2021 at 13:59
 • Reply Justin Case

  Wat een goed idee! In mijn moestuinbak had ik niet al te veel radijs gezaaid, omdat alleen mijn partner ze lust. Maar op deze manier smaken ze veel beter, denk ik. Meteen maar even wat bijzaaien 😃

  11 juni 2021 at 12:00
 • reageer